Hela denna avdelning är en annons från Match

Experten tipsar: Fem dejtingtips för sommaren

Vårens sociala distansering har gjort oss svältfödda på mänsklig kontakt. Med digitala verktyg har kärlekstörstande singlar större möjligheter än någonsin att hitta en partner för att bygga en stark och varaktig relation. Här är expertens bästa tips inför sommarens dejtingsäsong.

EXTERN LÄNK: Upptäck onlinedejting i Sverige med Match

 

Den märkliga våren 2020 tvingade oss plötsligt att kraftigt dra ner på antalet människor vi träffar. För vissa har det inneburit en behaglig paus, men för den som söker efter en seriös kärleksrelation har det inte alltid varit enkelt.

 

Hur är egentligen pandemin påverkat singlars beteende? Match genomförde en intern studie mellan 24 och 27 april 2020 på ett urval av 771 Match-medlemmar över hela Sverige för att ta reda på det. Resultatet visade att många upplever att kärlek kan blomstra trots krav på fysisk distansering – 43 procent av singlarna anser nämligen att det går att bli kär i en person man inte träffat i verkliga livet. Siffrorna skiljer sig något mellan män och kvinnor – bland män är denna siffra 49 procent, medan motsvarande siffra bland kvinnor är 32 procent.

 

Hayley Quinn är dejtingexpert på Match. Hon är övertygad om att behovet av mänsklig kontakt kommer att öka kraftigt under sommarmånaderna.

– Utöver det växande intresset för videodejting tror jag också att vi kommer se relationer som byggs över lite längre tid än förut. Vi är redo att investera vår tid i kärlek och romantik, vilket också gör att vi kan lära känna varandra och fatta bättre relationsbeslut.

 

Den nya tiden kräver dock lite annorlunda sätt att se på hur vi socialiserar och romantiserar. Hayley Quinn ger oss fem tips inför sommarens solvarma dejtingsäsong.

1. Se det som en möjlighet

Krisen har för många bidragit till en ny syn på vad som är viktigt i livet – och i en partner. Det kan vara ett utmärkt tillfälle att börja om och reflektera över vad du egentligen söker. Vilka egenskaper är viktiga på riktigt?

2. Renovera profilen

Utnyttja tiden för att slipa på din presentation. Uppdatera profilen, byt ut gamla bilder och lägg till lite ny information. Betydligt fler singlar upptäcker videodejting just nu, så var förberedd.

3. Träna på videodejting

Att dejta på distans kommer med största sannolikhet bli det främsta sättet vi träffar nya människor i framtiden. Se över ljud, ljus och bakgrund och se till att hitta en plats som gör dig avslappnad.

4. Ta det lugnt

Istället för att stressa kring meddelanden och matchningar är det hög tid att ta en mer avslappnad inställning till dejtandet. Det är kvalitet och inte kvantitet som gäller. Genom att ta dig tid att verkligen lära känna personen framför dig ökar chanserna att du så småningom hittar den fantastiska partner som du förtjänar.

5. Var kreativ!

Att gå på dejt kan vara mer än att dricka vin. Coronapandemin har tvingat oss att bil mer kreativa kring hur vi socialiserar på distans. Testa att spela spel, äta middag eller dela era dagbokstankar med varandra. Det finns många roliga sätt att skapa starkare emotionella band under den här perioden.

 

EXTERN LÄNK: Möt singlar som matchar dig

 

AB Kvällstidningen Expressen | Ansvarig utgivare: Klas Granström | Produktion: Bonnier News Brand Studio | Om cookies