Hela denna avdelning är en annons från Marbodal

Vad alla vill ha i sitt kök – den älskade köksön

Köksön är den perfekta ytan i köket. Den är praktisk, går att anpassa efter önskemål och skapar en umgängesyta för familj och vänner. Så här planerar du den ultimata köksön för ditt kök.

Här hittar du smarta tillbehör till din köksö

 

En köksö är en fristående köksbänk som ger både extra arbetsyta och blir en fin detalj i köket. Köksön kan vara utrustad med spis, diskho, arbetsyta och underskåp – eller bara vara extra förvaring och arbetsyta. Har man öppen planlösning blir det också en fin avdelare mot vardagsrummet.

 

Runt ön kan familj och vänner samlas under matlagningen och barnen kan läsa läxorna medan du gör middagen. Köksön kommer bli hemmets hjärta om den planeras rätt efter dina behov. Tänk på att inte göra köksön för stor men utnyttja den ytan som finns för att maximera antalet funktioner.

 

Vilka funktioner vill du att köksön har?

Fundera över vilka funktioner du behöver. Om du till exempel vill ha spishällen på köksön kanske du också vill ha en liten ho och blandare vid sidan. Glöm inte heller belysningen, så att du ser vad du gör på arbetsytan. Fundera också på underredet, vill du ha mycket förvaring rekommenderas underskåp med luckor men öppna hyllor är också populärt.

Hur ska köksön se ut?

Ska köksön vara i samma stil som resten av köket eller bryta av? Vill du ha en upphöjd skiva längs med som passar till barstolar? Det är frågor som du måste bestämma dig för innan du väljer. En bra funktion om köksön inte ska vara golvfast är att sätta den på hjul. Då kan den flyttas runt efter behov.

Hur stor ska den vara?

Köksöar passar i många kök, stora som små. Om ditt kök är litet kan en liten köksö på hjul vara till stor hjälp vid matlagningen. Är köket stort blir en stor köksö med många funktioner ett pampigt inslag i inredningen.

 

Marbodal har ett stort sortiment med smarta tillbehör till ditt kök

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Klas Granström
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies