Hela denna avdelning är en annons från Marbodal

Smarta funktionerna i köket – du inte ens visste att du ville ha

Köket kallas ofta för hemmets hjärta men blir lätt eftersatt och stökigt.
Här är sju smarta och kreativa kökslösningar som gör tillvaron i ditt kök mycket enklare och lite roligare.

Marbodal har ett stort sortiment av smarta lösningar för köket – se alla produkter här

 

#1: Vägg- och bänkskåp med hissfunktion

Skapa bättre förutsättningar för din matlagning med höj- och sänkbara väggskåp. Redskap och kryddor blir lättåtkomliga och överskådliga, och försvinner upp i skåpet med en enkel knapptryckning. Hissfunktionen passar också utmärkt för köksmaskiner som annars tar mycket plats och är tunga att lyfta.

 

#2: Kryddträdgård inomhus

Inget gör ett kök mer levande och ombonat än växter och färska kryddor. Många av oss har kämpat med diverse örter vi köpt i matbutiken som kroknar efter bara ett par dagar. Det här odlingsinredet för växtlåda med tillhörande odlingslampa håller växterna gröna och fräscha – så länge du vattnar dem förstås. Odla timjan, oregano, persilja, gräslök och andra örter och både ditt kök och din matlagning hamnar på en helt ny nivå.

 

#3: Integrerat ljudsystem

Vad kan vara en bättre kombination än mat och musik? Använd outnyttjade utrymmen, som exempelvis under bänksskåpen, och installera ett ljudsystem med en bluetooth-styrd högtalare. Matlagningen – och kanske även måltiden – kommer definitivt bli lite roligare.

 

#4: Dolda eluttag

Eluttag är inte de snyggaste detaljerna i inredningen men likväl nödvändiga, framförallt i ett kök. Med eluttag som går att dölja i bänkskivan när du inte använder det är problemet löst på nolltid. Stilrent och praktiskt!

 

#5: Karusellskåp

Knepiga hörn i köket är ingen ovanlighet, och de flesta som har ett hörnskåp vet med sig att det som hamnar längst in väldigt sällan plockas fram. Med karusellhyllor kan du dra ut hyllplanen och kommer åt allt i skåpet lika lätt.

 

#6: Dubbel skåpsförvaring

Ta tillvara på utrymmet i skåp och skafferi genom att inreda dörrarna med hyllor. Perfekt för exempelvis kryddor, som ofta placeras i skåpet ovanför köksfläkten där de kan tappa smak, eller för tallrikar, handdukar och grytlappar. Maximal användning av kökets ytor samtidigt som det blir lätt att hitta.

 

#7: Fräsch källsortering

Gör källsorteringen enklare och fräschare med skåpinredning som är särskilt utformad för källsortering. Kärlen är lätta att tömma och hålla rena. Skaffa ett ventilerat kärl för matavfall så håller sig papperspåsen fräschare längre och blir inte lika lätt genomfuktad.

 

Vill du ha ännu mer köksinspiration? Läs mer här

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Klas Granström
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies