Hela denna avdelning är en annons från Marbodal

Så förvandlar du ditt kök – utan att riva ut det 

Liten budget och stora renoveringsdrömmar? Med hjälp av köksdesignern Pierre Ghantous listar vi de bästa tipsen om du vill renovera ditt kök.

Köksdrömmarna kan vara stora och sträcka sig långt över din budget. Men det behöver inte kännas som ett omöjligt projekt för att få till en stor förändring. Små detaljer kan göra mer än vad du tror. 

 

Pierre Ghantous, köksdesigner på Marbodal, hjälper dagligen kunder att förverkliga sin vision om ett nytt kök. Men vad är egentligen viktigt att tänka på när du går i renoveringstankar?

 

– Fundera på vad du tycker om med ditt nuvarande kök och på vilka delar som fungerar mindre bra. Satsa på att förbättra dessa först och främst.

 

Den enklaste förändringen är att byta ut beslag och blandare för störst visuell effekt, menar Pierre.

 

– Önskar du en större förändring så är det utan tvekan att byta ut luckor och lådor som gör störst skillnad, alternativt att byta ut bänkskiva och stänkskydd. Eller en kombination! Om vi pratar funktionalitet i köket så kan ett byte från lucka till låda göra väldigt stor skillnad, säger han.

 

En stilren vit marmorskiva kan göra mycket för att ett kök ska få en ny look. 

 

Behåll det du gillar, byt det du behöver

Genom Marbodals RE:NEW luckbyte behöver du inte byta ut hela köket, bara de delar du vill uppdatera och ge nytt liv till. Det blir alltså både mer plånboksvänligt och hållbart. Du bestämmer själv om du bara vill byta ut luckor, knoppar, handtag, blandare eller till exempel kökets bänkskivor. 

 

– Nya stommar behöver inte produceras och befintliga får ett nytt liv genom att byta ut “skalet”. Dessutom sparar du in på montaget eftersom stommarna redan finns på plats, menar Pierre.


Marbodal RE:NEW luckbyte fungerar att göra på Marbodalkök från 1996 eller senare.

 

– Det finns olika faktorer som påverkar hur lång tid det tar, men generellt ett par dagar om det enbart är lucksatser och lådförstycken som ska bytas ut på ett befintligt Marbodalkök, säger köksdesignern.

 

Läs mer om hur du gör luckbyte här.

 

Trendspaning med köksdesignern Pierre

 

Vilka kök är extra populära just nu?

 

– Jag tycker att både shaker och minimalistiska kök fortsätter vara en stark trend, gärna i andra kulörer än vitt, generellt mycket naturmaterial. Stänkskydd i samma material som bänkskivan är fortsatt populärt och jag ser även en tydlig trend på hällar med inbyggd fläkt i.

 

Vilka färger på kök trendar framöver?

 

– Jag tror att inslag från naturen får en allt större roll även fortsättningsvis och det ser vi även på Marbodals jordnära kulörer som till exempel “Sand” och “Tall”. Därför är jag också glad över vårt nya tillskott “Signatur Ekbacken” med brunbetsad ek.

 

Vad är viktigast för dig i ett kök?

 

– Matlagningen och hur man kan dela med sig av den i köket. Därför är utseende tillsammans med funktionalitet jätteviktig. För mig är det definitionen av design!

 

Inspireras av Marbodals Svanenmärkta kök i jordnära kulörer.

 

Så funkar Marbodal RE:NEW

 

Enkelt och praktiskt 

Du väljer själv, eller tillsammans med en köksdesigner, de delar av köket som du vill byta ut från vårt breda sortiment.

 

  Är du osäker på vad du kan göra så finns hjälp att få av oss i butiken där vi tillsammans kan gå igenom olika möjligheter, förklarar Pierre, köksdesigner.

 

Hjälp från idé till färdigt kök 

Marbodal ritar upp, beställer och levererar. Våra certifierade Marbodalmontörer kan även hjälpa dig med monteringen. 

 

Mer hållbart

Eftersom du behåller delar av ditt kök bidrar du till mindre klimatpåverkan än om du köper ett helt nytt kök. Och dina nya val kan till och med vara mer hållbara än de gamla. 

 

Välj bland 10 kulörer i harmoniska färger från färgkollektionen Jordnära.

 

Här kan du läsa mer om Marbodal RE:NEW.

Marbodal erbjuder Sveriges bredaste sortiment av Svanenmärkta kök. Svanenmärkning  innebär att produkten har klarat av hårda miljö, hälso, kvalitets- och funktionskrav. 

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Klas Granström
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies