Hela denna avdelning är en annons från Marbodal

Så enkelt renoverar du ditt kök – se hur Margaux gjorde

Det behöver inte ta flera veckor att renovera köket. Inspireras av Margaux Dietz som gjorde om sitt gamla Marbodalkök på ett hållbart, snabbt och smidigt sätt.
– Det är det bästa jag har gjort! säger hon.

När profilen Margaux Dietz vann budgivningen av bostaden belägen i Stockholms innerstad väcktes det snabbt många nya tankar. Hur ska den inredas, vilken färgskala ska rummen gå i och hur ska köket se ut? 

 

Den nya bostaden på 152 kvadratmeter har detaljer som ligger högt uppe på önskelistan bland många inredningsintresserade. Lägenheten pryds av kakelugn, högt i tak och stora fönsterpartier som släpper in ljus. Men Marbodalköket som fanns sedan tidigare hade lite skavanker på luckorna och Margaux ville ta ned överskåpen för att låta takhöjden och de vackra bjälkarna hamna i fokus. 

 

– Jag kände att köket inte gav den varma och mjuka känslan som jag ville ha. Därför bestämde jag mig för att uppdatera det för att få en ljusare och härligare känsla, säger hon.

De stora umgängesytorna i hemmet gillar Margaux extra mycket och i köket tillbringar hon gärna tid med vänner och familj.  

 

– För min del är köket hjärtat i lägenheten och platsen där vi samlas när jag har gäster hemma.

 

Det gamla Marbodalköket fick därför nytt liv och kökstommarna kunde behållas. Med Marbodal RE:NEW byter du enkelt ut delar i köket, utan att köpa ett helt nytt. Ett skonsamt val för miljön som kan anpassas efter din budget och dina köksdrömmar.

 

– Det är det bästa jag har gjort eftersom det gick snabbt och smidigt och är bättre för miljön än om jag hade rivit ut hela köket, säger Margaux.

Se före- och efterbilder

Så här såg köket ut innan renoveringen.

 

En ny fräsch bänkskiva och ljusa luckor var bland annat något som Margaux önskade. Färgskalan skulle gå i mjuka kulörer och skapa harmoni för att kunna landa och hämta ny energi.

 

– Jag gillar helheten av att det är ljust, fräscht och att rummet har en naturlig känsla. Jag blir lugn varje gång jag går in i köket, säger Margaux.

 

Inspirationen fann Margaux bland annat på sociala medier och skissades sedan upp av Marbodals köksdesigner. Margaux valde den ljusa färgen “Sand” på den Svanenmärktaluckan Arkitekt Plus i det nya köket.

 

Luckor, knoppar, fläkt och bänkskivor byttes ut.

 

Överskåpen togs ned och ersattes med ett öppet hyllplan.

 

Träbjälkarna i det höga taket bevarades och gör köket extra vackert.

 

Drömmer du också om att förnya ditt kök? Få svar på vanliga frågor här.

 

Med en köksö blir det enkelt att umgås med gästerna samtidigt som du fixar mat. “Jag lagar gärna en härlig och god pasta! Helst Arrabiata med en klick mozzarella och basilika”, säger Margaux.

 

En mysig sittyta under snedtaket är nu också på plats i hemmet.

 

Så går det till Marbodal RE:NEW – enkelt, smidigt och hållbart

1. Du väljer själv, eller tillsammans med Marbodals köksdesigner, de delar av köket som du vill byta ut från Marbodals breda sortiment. 

2. En köksdesigner hjälper dig sedan hela vägen från idé till installation. Marbodal ritar upp, beställer och levererar. Certifierade Marbodalmontörer kan även hjälpa till med monteringen.

3. Eftersom du behåller delar av ditt kök bidrar du till mindre klimatpåverkan än om du köper ett helt nytt kök. Och dina nya val kan till och med vara mer hållbara än de gamla. 

 

– Jag är 100 procent nöjd! Och ser verkligen fram emot att bjuda hit mina nära och kära. Det här är ju trots allt ett av de viktigaste rummen i min lägenhet, säger Margaux.

 

Ta reda på mer om Marbodal RE:NEW luckbyte.

 

Byt ut beslag och blandare för störst visuell effekt om du vill göra en lättare renovering.

 

Marbodal

Marbodal är en av landets ledande köksleverantörer  och du kan få hjälp att byta allt från luckor och handtag till bänkskivor och vitvaror. De erbjuder Sveriges bredaste sortiment av Svanenmärkta kök, vilket innebär att produkten har klarat av hårda miljö, hälso, kvalitets- och funktionskrav. 

 

Margaux Dietz

 

Gör: Youtuber, influencer, bloggare, författare och programledare.

 

Ålder: 31 år.

 

Bor: Vasastan, Stockholm.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Klas Granström
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies