Hela denna avdelning är en annons från Marbodal

Förvara smart i köket – så gör du

Vi mår bra av att ha ordning och reda, så enkelt är det. Smarta förvaringslösningar finns det gott om – och det bästa är att det varken behöver vara komplicerat eller kompromissas med köksinredningen.

Läs mer om smarta förvaringslösningar

 

Att veta var saker och ting är ger inte bara en bättre överblick i köket, det skapar även en tillgänglighet som gör att arbetsflytet blir betydligt mer smidigt.

Vi vill ha mycket förvaringsutrymme i våra kök, men det handlar faktiskt inte alltid om själva utrymmet utan hur vi utnyttjar det. Organisera dina lådor och skåp – en gång för alla.

#1: Placering

När du planerar din förvaring gäller det att utgå från dina behov och hur du använder ditt kök. Köksredskap ska finnas nära till hands, kastruller och stekpannor nära spisen och källsorteringen tillgänglig där du hackar och skalar. Det här underlättar inte bara användarupplevelsen, det skapar även harmoni att ha det du behöver på armslängds avstånd.

#2: Storlek har betydelse

Köksredskap finns det gott om i de flesta kök. En bra utgångspunkt när du organiserar är att förvara alla verktyg efter storleksordning. Det gör det lättare att hålla koll på innehållet – och ger ett lugn när du öppnar lådan. Marbodal har lådinredningen Legrabox som gör det ännu enklare att undvika stök.

#3: Lådor kontra skåp

Det finns många alternativ i förvaringsväg. Hur vill du stapla dina tallrikar och bunkar? Här gäller det återigen att utgå från dig själv och dina behov.
Men det finns snygga lösningar som gör att du slipper känslan av att köket är överbelamrat. Du kan till exempel ha uppdelade lådor inuti skåpet, vilket är praktiskt på insidan och snygg design på utsidan.

#4: Förvara fint

Snirkligt porslin, vackra glaskaraffer och andra fina föremål vill man inte gömma undan i lådor eller bakom stängda dörrar. Varför inte visa upp det med ett vitrinskåp? För att förhöja upplevelsen kan man även ha en integrerad belysning i vitrinlösningen.

#5: Få hjälp

Att förvara smart behöver alltså inte vara svårt. Om du vill göra det ännu enklare för dig kan det vara läge att ta hjälp av ett proffs. Marbodal har köksdesigners som kan komma hem till dig och ge dig tips och råd för hur du kan förvara både smart och snyggt.

 

För fler tips och råd – kika här

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Klas Granström
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies