Hela denna avdelning är en annons från Marbodal

Fokus på köket: Här är årets färg för stilsäker inredning

Ditt kök ska ge dig inspiration. Här planerar du middagar, lyssnar på musik och tillbringar tid med familj och vänner. En välplanerad och genomtänkt inredning är a och o. Varför inte haka på årets stora kökstrend – som dessutom håller i flera år?

Upptäck nya Marbodal Beige

 

Köket är inte längre ett rum för enbart vardagsmat. Det har blivit en betydelsefull plats där vi umgås, inspireras och lagar mat – tillsammans. Att planera köket efter sina behov och sin budget är en självklarhet. Och det går att göra trendsäkra val utan att behöva kompromissa med hållbarheten.

Förutsättningarna förändrades för årets trendfärg

Trender är en färskvara, det är ingen hemlighet. Färg, form och design får ofta ta stor plats under en begränsad tid – för att sedan vara ute redan året efter. Men i år har denna klassiska regel ändrats.

”Skapar en enhetlig och harmonisk känsla”

Årets färg är hämtad från jordnära och dämpade toner. Nyckelord som harmoni och monokromt har banat väg för årets färg i köket: Beige.

– Det monokroma och lugna uttrycket i vårt nya kök ramar in de trender vi ser framåt och som passar väl in i det skandinaviska hemmet, säger Cecilia Ahlin, produktchef på Marbodal, och fortsätter:

– Att använda samma färger i större delar av hemmet, eller färger som kompletterar varandra, skapar en enhetlig och harmonisk känsla, då köket blir en del av den övriga inredningen.

Basen ger utrymme för framtida detaljer

I vår lanserade Marbodal den sandfärgade kulören, ett resultat av att trenden fick knytas samman med ett viktigt hållbarhetstänk. Förutom att stommar och luckor är Svanenmärkta är färgen ett val som håller i flera år.

Se köket som en canvas med beige som bas. Att nyansen inger ett lugn skapar även plats för att lyfta upp kommande trendfärger och materialval i adderade inredningsdetaljer.

 

Vill du ha ännu mer köksinspiration? Läs mer här

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Klas Granström
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies