Hela denna avdelning är en annons från Marbodal

Det prisvinnande köket: Så ser det ut

Köksserien Signatur Sandell Marbodal tog hem segern under Elle Decoration Awards tidigare i år. Köket är ett helt nytt koncept där köket inreds som övriga hemmet – framtaget ur ett designsamarbete mellan Marbodal och möbelformgivaren Thomas Sandell. Låt dig inspireras!

Vill du sätta din egen signatur på ditt kök? Så här gör du

 

– Visionen som jag ville åstadkomma med det här köket var att det skulle kännas mer heminredning än kök, säger Thomas Sandell.

 

Alla komponenter i serien är fristående möbler vilket gör det möjligt att sätta sin egen prägel på köket. Det går helt enkelt att möblera upp köket med de olika delarna helt efter det egna behovet, tycke och smak.

 

 

I andra rum strävar vi efter variation av olika färger, stilar och material men i köket fokuseras det mer på planering än på estetisk variation. Marbodal ville förnya hur vi ser på kökets möblering och kontaktade möbeldesignen Thomas Sandell för ta fram ett nytänkande kökskoncept.

 

– Jag hade varit på middag hos några kompisar i Milano och tänkte ”fy fasiken vilket trevligt kök dom har”. De behandlade köket som att det var ett vanligt rum där spisen stod här, kylskåpet här och ett vitrinskåp någon annan stans, säger Thomas Sandell.

 

 

Resultatet blev en köksserie som består av flera fristående delar som går i färgerna vit, svart, terrakotta och ek. Varje köksdel är snarare en typ av möbel än en modul och kombineras på samma sätt som hemmets övriga möblemang för att skapa ett levande hem. Varje detalj är noga genomtänkt och mer inspirerad av heminredning i stort än av köksinredning.

 

– Josef Frank hade en regel: Ju mer du ser av golvsockeln desto bättre inredning. Det har jag tagit fasta på och därför gjorde vi också köket så att det släpper från golvet, säger Thomas Sandell.

 

Få ännu mer inspiration om hur du kan sätta din egen signatur på ditt kök

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Klas Granström
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies