Hela denna avdelning är en annons från Mabs

Stödstrumpor hjälpte sjuksköterskan Tina, 26, att slippa trötta och svullna fötter

Långa pass på jobbet med mycket gående och stående gjorde Tinas fötter och ben svullna.
När hon testade stödstrumpor märkte hon en stor skillnad.
– De fungerar verkligen jättebra. Jag blev positivt överraskad, säger hon.

Läs mer om Mabs kompressionsstrumpor

 

Tina Selling, 26, är sjuksköterska och barnmorskestudent. Just nu praktiserar hon på en förlossningsavdelning som en del av utbildningen. Jobbet innebär dagar på upp mot 9 timmar där hon går och står mycket, med svullna och trötta fötter som resultat.

”Skillnaden är  jättestor”

Under en vecka testade hon stödstrumpor i bomull från Mabs på jobbet. Och skillnaden var stor.

– Jag är supernöjd. Jag var inte alls svullen om fötterna trots en hel dag på jobbet, säger hon.:

Stödstrumpor, eller kompressionsstrumpor som det också heter, är en väl dokumenterad metod för att öka blodcirkulationen i benen. Strumporna har en kliniskt bevisad effekt mot trötta och svullna ben och anklar, och har en förebyggande effekt mot åderbråck, klaffsvikt och blodproppar i benen. Det är därför positivt även för yngre vuxna att använda dem.

– Jag har använt kompressionsstrumpor tidigare och testat några olika varianter. Då har jag känt att man kan bli så varm om fötterna, vilket är obehagligt. De från Mabs var mycket luftigare runt fötterna. De var också väldigt lätta att ta på sig. Tidigare har jag upplevt att det har varit jobbigt att dra på strumporna, säger Tina.

Rekommenderat till kollegor

Tina är så nöjd att hon kommer att fortsätta att använda dem, och har även rekommenderat dem till några av sina kollegor.

– Det är vanligt att vi vårdpersonal använder kompressionsstrumpor eftersom vi har långa dagar och vi vet att de ger effekt. Eftersom jag kände en så stor skillnad mellan de här och andra strumpor så vill jag verkligen rekommendera dem, säger hon.

”Man kan ha kompressionsstrumpor när som helst”

Finns det några andra tillfällen än på jobbet som du kan tänka dig att använda strumporna?

– Jag kan absolut tänka mig att använda Mabs nylonstrumpor till fest. Man kan ha kompressionsstrumpor när som helst, det behöver inte bara vara på jobbet. Det är det som är så bra, är att det finns olika varianter. Jag kan tänka mig att testa Mabs Travel på flyget också.

Mabs kompressionsstrumpor finns i flera olika varianter för olika tillfällen. Med hjälp av ett tryck som är högst vid ankeln och avtagande upp mot knäet trycker venerna blodet upp mot hjärtat och förhindrar att blodet samlas i benen. Mabs är inte bara det självklara valet för dig som jobbar långa dagar utan även vid långa flygningar eller graviditet.

Mabs finns att köpa på alla apotek.

 

Här hittar du Mabs sortiment på Apoteket AB

 

 

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Klas Granström
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies