Hela denna avdelning är en annons från Mabs

Lättare steg på resan med stödstrumpor

Långa flygresor och över 30 000 steg per dag.
Inför resan till New York packade Therese ner flera olika sorters stödstrumpor i bagaget – som sedan användes flitigt.
– De var verkligen både sköna och snygga. De får hänga med nästa gång jag reser också, säger hon.

Läs mer om Mabs kompressionsstrumpor

 

Ett besök i New York brukar innebära många mil i benen då det är lätt att utforska världsstaden till fots. Och resan i början av april blev inget undantag för Therese Färsjö, 40, och hennes man. Under fem dagar gick de nästan 10 mil.

– Vi gick över 30 000 steg några av dagarna, och aldrig under 20 000. Det bästa sättet att upptäcka en stad är till fots och när det är underbart vårväder som vi hade är det skönt att bara promenera runt och ta in staden, säger hon.

Therese har haft kompressionsstrumpor tidigare vid långflygningar, men då har strumporna fått ligga i resväskan mellan dit- och hemresan.

– Nu hade jag både Mabs Travel, Mabs Nylon och Mabs Bomull med mig. Travel var klockrena på flygresan och det som slog mig var att de kändes mer bekväma än de sorter jag har testat tidigare.

Strumporna användes flitigt

Väl på plats använde hon de andra två varianterna.

– Trots att vi gick så mycket kände jag mig inte trött i benen och fötterna, varken den dagen eller dagen efter. Däremot hade jag träningsvärk i höfterna, så otränad är jag tydligen, säger hon och skrattar.

– En av dagarna hade jag klänning och då kunde jag inte ha stödstrumporna eftersom jag bara hade knähöga strumpor med mig. Jag kände absolut skillnad när jag hade stödstrumpor på mig och inte.

Strumporna fick hänga med både på dagen och på kvällen.

– Vissa dagar var vi ute från tidig morgon till sen kväll utan att mellanlanda på hotellet i Brooklyn. Men strumporna är ju som tur är snygga också, så de passade lika bra på trendiga restauranger på Lower East Side som promenaden över Brooklyn Bridge, säger Therese.

”De håller verkligen länge – både ekonomiskt och hållbart”

Vad var din känsla av kompressionsstrumporna?
– De var väldigt bekväma, men man kände att de hade ett bra tryck. Det blev dock aldrig obehagligt, jag har känt mig lite instängd när jag har testat andra varianter, speciellt i nylon.

– En annan sak som jag tänkte på är hur bra de håller! Vanliga nylonstrumpbyxor går det ju maskor i på en gång och man får köpa nya stup i kvarten. De här håller verkligen länge, så det känns både mer ekonomiskt och hållbart. Jag kommer definitivt att börja använda dem mer i vardagen och inte bara när jag flyger eller är gravid, avslutar Therese.

 

Här hittar du Mabs sortiment på apotek

 

 

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Klas Granström
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies