Trenden: Så väljer svenskar kaffe idag

Svenskar älskar sitt kaffe. Ett tydligt bevis på det är hur mycket kaffe vi faktiskt konsumerar per person och år: Nio kilo. Förutom att vi faktiskt dricker så mycket kaffe så har vi nu även blivit mer intresserade av innehållet i koppen.

Lavazzas kaffe tillverkas med kärlek och passion – här hittar du produkterna.

 

Vårt sätt att dricka kaffe har utvecklats under lång tid. Från kokkaffe på fat och bryggkaffe till skummad mjölk och kapslar. Oavsett hur vi väljer att konsumera vårt kaffe så har en medvetenhet och ett intresse ökat markant den senaste tiden.

 

En historia bakom kaffet
Att välja rätt kaffe i butikshyllan har blivit allt viktigare. En ökande trend är också att vilja vara kunnig när det kommer till bönor, ursprung och tillredningssätt exempelvis med Moccamaster. Kraven har med andra ord blivit högre än att det ska smaka bra – nu ska det även gärna finnas en historia bakom valet.

 

Fler har visat intresse för hela bönor, mycket för att det ses som ett finare val än exempelvis malet kaffe eller kapslar. Att köpa hem kaffebönor innebär att du tar hem en kafékänsla och en livsstil mer än bara något du ska fylla kaffekoppen med. De som väljer de hela bönorna ser fördelarna i bland annat färskheten och känslan av belöning när man får njuta av slutresultatet.

 

Det italienska kaffet innebär njutning
Espresso är en viktig del i flera sorters kaffe. En riktigt bra espresso är något många värderar väldigt högt, speciellt när det kommer från sitt ursprungsland Italien. Lavazza är ett av de mest etablerade i branschen och har producerat kaffe sedan i slutet av 1800-talet. I början av 1900-talet tog Lavazza ett stort kliv framåt och uppfann själva konceptet med att blanda bönor från olika ursprung.

 

Det som för över 120 år sedan började som ett familjeföretag har utvecklats till en global organisation – fortfarande familjeägt företag med familjevärderingarna kvar. Den långa traditionen av sofistikerat kvalitetskaffe som tillverkats med stor passion har lett till hög trovärdighet hos svenska konsumenter.

 

Lavazza är marknadsledare inom espresso i Sverige och har stort fokus på hög kvalitet både på deras hela bönor och malda kaffevarianter. Lavazza har allt från välsmakande bryggkaffe till innovativa kapslar och espressoblandningar för alla smaker. Recepten för Lavazzas kaffeblandningar är hemliga vilket gör kaffet unikt och igenkännligt.

 

Älskar du kaffe? Här kan du få tips, inspiration och alla nyheter från Lavazza.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies