Älskar du kaffe? Här kan du få tips, inspiration och alla nyheter från Lavazza.
Hösten är den bästa tiden för att baka och fylla hemmet med den välkomnande doften av nybakat. I Sverige är kanelbullen storfavorit och har en självklar plats bredvid kaffekoppen under fikastunderna. Nu är det dags att uppdatera den traditionella bullen med ett stänk av härlig espresso – så här gör du.
INGREDIENSER
25 bullar
Deg:
1 paket jäst för söta degar
150 gram smör
5 dl mjölk
1 dl socker
1 msk kardemumma
½ tsk salt
13-14 dl vetemjöl
Fyllning:
200 gram rumsvarmt smör
½ dl Lavazza hela bönor
1 enkel espresso alternativt 4 cl stark kallt kaffe
1 dl rörsocker
1 ägg
Pärlsocker
Så här gör du:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör så jästen löser upp sig. Tillsätt socker, salt och kardemumma och rör sedan om. Häll i en stor del av vetemjölet och arbeta degen i maskinen tills den släpper från kanterna. Låt jäsa under bakduk i en halvtimme.
Mortla kaffebönorna fint och blanda ihop med smör, espresso och socker.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla ut och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär 1,5 centimeter tjocka bullar. Upprepa samma sak med den andra delen. Lägg upp på en plåt och jäs i ytterligare en halvtimme. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter. Klart!
Här kan du köpa Lavazzas kvalitetskaffe på nätet.