Lista: Fyra enkla sätt att ta din frukost till nästa nivå

Det sägs att frukosten är dagens viktigaste mål. Nu är det dags att fira denna måltid – genom att göra den ännu bättre.

Här kan du få inspiration, recept och det allra senaste från Lavazza.

 
En bra frukost är en av grundstenarna till en lyckad start på dagen. Om du äter rätt mår du inte bara bättre, du får även energi att kickstarta varje dag på bästa sätt. Och det finns några enkla knep och förhållningssätt som faktiskt kan ta din frukost till en helt ny nivå.

 

1. Förbered, förbered, förbered.

Det är ett skrämmande stort antal som skippar frukosten. Ofta beror beslutet på tidsbrist och att annat prioriteras högre. Men det går att äta en näringsrik frukost utan att det behöver ta upp all den tid som egentligen inte finns. Hur? Förberedelse.

 

Det finns en hel del alternativ som går att förbereda kvällen innan din planerade frukost. Overnight oats är till exempel en storfavorit som är både näringsrik och god.

 

 

2. Variation förhöjer upplevelsen.

Äter du samma sak till middag varje dag? Nej. Varför ska du då göra det när det kommer till frukost? Många envisas med att äta exakt likadana frukostar dag ut och dag in, då är det inte så konstigt att det mer blir ett nödvändigt ont än njutning. Variera mera!

 

3. Kompromissa inte med kaffet.

Kaffet är, för de allra flesta, den absolut viktigaste delen av vår morgonrutin. Ändå slarvas det med den goda smaken i jakten på koffeinkicken. Det här är helt onödigt med tanke på att det finns produkter som både smakar fantastiskt och ger den efterlängtade effekten.

 

Lavazza har allt från bryggkaffe till hela bönor och kapslar – något för alla. Det italienska kaffet är populärt över hela världen, just på grund av sin goda och sofistikerade smak.

 

4. Ta dig tid.

Visst, vardagsmorgnar brukar inte vara synonyma med gott om tid och lugna stunder. Men det går faktiskt att sitta ner och äta frukost utan stress trots att tiden kan kännas knapp. Försök stiga upp tio minuter tidigare, sätt dig ner och njut av din frukost. Det här sätter tonen för dagen och du kommer snabbt att märka att du blir mer harmonisk resten av din vakna tid.

 

Följ Lavazza på Facebook för det allra senaste om kvalitetskaffe.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies