Guide: Så sätter du italiensk guldkant på vardagen

Vem vill inte ha lite mer italiensk passion och njutning i sitt liv? Med några enkla riktlinjer går det att få den åtråvärda guldkanten i vardagen.

Älskar du kaffe? Här kan du få tips, inspiration och alla nyheter från Lavazza.

 
Italienare visar verkligen var skåpet ska stå när det kommer till att njuta av livet. Låt dig inspireras av det italienska levnadssättet och du får garanterat en lite festligare vardag.

 

Njut av dagens alla måltider

Italienare har en lite annan rutin när det kommer till mat. Frukost, colazione på italienska, är ofta en ganska lätt och söt måltid. Ett bakverk eller en toast med nötkräm är en klassiker.

Lunch, eller pranzo, brukar bli dagens huvudmåltid och kan bestå av två rätter om tiden räcker till.

Middag, ceno på italienska, blir runt 20:00 och äts med fördel på restaurang. Däremellan kläms det gärna in mellanmål och aperitivo, vilket är som en italiensk variant av spanska tapas som serveras tillsammans med en drink eller två. Oavsett vilken måltid du äter ska du njuta till fullo.

 

 

Kaffet står i fokus

För italienare är kaffet en prestigesak. De värdesätter bra kvalitet vilket ger en godare smak. Innan klockan 10:00 dricker de cappuccino, efter det tar espresson över.

 

Lavazza är en av Italiens absoluta guldklimpar och har varit det i över 120 år. Med allt från hela bönor och bryggkaffe till espressoblandningar och kapslar finns möjligheten att få din favorit med den eleganta italienska smaken – i ditt eget hem.

 

Il dolce far niente

Ingen behärskar konsten att göra ingenting på samma sätt som italienare. Det är viktigt att kunna njuta av livets alla stunder, också tillsammans med dina nära och kära. De italienska familjebanden är nämligen väldigt starka och att visa kärlek för sina allra närmaste är en självklarhet.

 

I Italien ligger känslorna på utsidan. Med sitt yviga kroppsspråk och passionerade språk tar man ut svängarna i varje situation. Nu är det dags att krypa ur skalet och sätta den där gyllene kanten på veckans alla dagar, året om.

 

Lavazzas kaffe tillverkas med kärlek och passion – här hittar du produkterna.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies