Därför är Lavazza stjärnkockarnas favoritkaffe

Kärlekshistorien mellan familjen Lavazza och kaffe har pågått i över 120 år. Passionen bakom bönblandningarna gör att Lavazza är ett självklart val för väldigt många – även för stjärnkockarna.

Här kan du köpa Lavazzas kvalitetskaffe på nätet.

 

Val av bönor, blandning och malning, rostning och tester av den slutliga produkten görs med en noggrannhet och passion som har fått Lavazza att bli till det älskade varumärke det är idag. Stegen för att få ett gott och kvalitetsfyllt kaffe är många och alla lika viktiga. Det var 1895 som framgångssagan Lavazza startade i Italien, och var först ut med konsten att blanda bönor med olika ursprung för att få varierande och välsmakande resultat.

 

Kaffe tillsammans med mat
Redan 1996 började Lavazza experimentera med mat. Och under åren har Lavazza haft flera spännande samarbeten med världens ledande kockar och de har tagit fram många spännande och nytänkande recept där kaffe i kombination med mat får en ny innebörd.

Senare inleddes även ett samarbete med University of Gastronomic Sciences, vilket var det första universitetet som är helt dedikerat till mat.

 

Espresso, hela bönor, bryggkaffe och mycket mer från Lavazza hittar du här.

 

Allt började med Ferran Adrià
Lavazza var det första italienska företaget som startade samarbeten med hyllade kockar – och allt började med kändiskocken Ferran Adrià 2001. Adriá listades som en av världens hundra mäktigaste personer av Time Magazine 2004.

 

Tack vare samarbetet har nya tekniker och verktyg utvecklats för att göra smakupplevelsen av Lavazzainspirerad mat ännu bättre.

 

I flera år har Lavazza jobbat tätt ihop med den respekterade italienska kocken Massimo Bottura. I juni ifjol firade Massimo tillsammans med Lavazza att hans restaurang Osteria Francescana vann World’s 50 Best Restaurants Awards. Den italienska stjärnkocken har tre Michelinstjärnor och är känd över hela världen – och han har valt att ge Lavazza sina kreativa insikter genom ett flera år långt samarbete. Det här är något som har resulterat i gastronomiska äventyr, bland annat en ny, lekfull variant av den klassiska italienska desserten Tiramisù.

 

Kaffekvalitet att lita på
Flera italienska celebriteter i gastronomibranschen har också valt Lavazza som samarbetspartner, såsom Davide Oldani och Carlo Cracco. Flera prisbelönta restauranger är även med på listan över Lavazzas nära kunder. Samarbetet med några av Italiens mest respekterade kockar och populäraste restauranger talar sitt tydliga språk: Lavazza är kaffekvalitet att lita på.

 

Älskar du kaffe? Här kan du få tips, inspiration och alla nyheter från Lavazza.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies