Annons
Innehåll från L-Argiplex
banner

Therese och Hunter: ”Vi har haft sex 1000 dagar i rad”

Det är vanligt att hamna i perioder då du inte längre känner någon lust, kanske har sexlivet till och med helt satts på paus. Hur hittar ni tillbaka till varandra, och hur får ni in sex i vardagen?
Paret Therese och Hunter menar att problemet ofta är en prioriteringsfråga.
– Ska vi prioritera Netflix eller sex först? säger Hunter.

Kärlek kräver hårt arbete och en ständig nyfikenhet på varandra – det tycker paret Therese och Hunter som har varit ihop i snart 30 år. Lusten har för dem alltid funnits där, men såklart sett olika ut genom åren som gått. När de träffades fanns det redan från start väldigt mycket fysisk attraktion.

– Vi hade en omedelbar matchning i sexet. Ärligt talat tänkte jag direkt att den här mannen är den perfekta genbanken till mina framtida barn. Plus vår kärlek till rugbyn såklart, säger Therese.

Paret, som idag arbetar som parcoacher på företaget The Lovers, brukar säga att de just nu befinner sig i deras fjärde äktenskap. Det första var fram tills de gifte sig, det andra under småbarnsåren och det tredje när barnen var i skolåldern och Therese satsade på karriären. 

– Men vi har alltid haft mycket sex och sexlivet har alltid fungerat, säger Hunter.

Efter småbarnsåren, när deras två söner hade blivit äldre, såg de ljuset i tunneln och upptäckte varandra igen.
– Plötsligt kunde vi göra mer vad vi ville. Shit, vad het han är liksom. Och han är min! Så nu har vi haft sex dagligen de senaste tre åren. Det har vi aldrig haft tidigare. Att börja ha sex varje dag efter 25 års förhållande, det tycker jag är… Wow.

Sex i 100, 1000 dagar eller mer?

Therese och Hunter försöker alltid prioritera och skapa plats för dagligt sex.

– Jag tycker om att ha den där lusten i kroppen. Att känna att jag är vaken, att könet är vaket, säger Therese. 

Paret gav därför sig själva en utmaning – att ha sex 100 dagar i rad. Sagt och gjort. När de väl hade klarat av utmaningen sa de: “Varför inte 1 000 dagar?”.

– När vi kom upp till 1000 dagar så hade vi bara missat att ha sex 42 av dem. Det var 15 dagar när vi var arga på varandra och 27 när vi var på olika platser. Nu är vi uppe i cirka 1300 dagar med sex i rad. Så vi håller på för fullt!

Trots att Therese och Hunter vanligtvis är jämna i sin lust har det kommit dagar där lusten sviktar. Då har ofta någon lite mer energi och får ta initiativ.

– Det var kanske 50 av 1 000 kvällar när vi verkligen fick anstränga oss mentalt för att komma in i suget. Det är lärorikt att utmana sig själv: “Varför ligger jag här bredvid en naken vacker kvinna och inte är sugen?” Det är mycket hjärngympa. Och när man väl kommer igång är det alltid lika kul, säger Hunter.

”Hur håller jag min låga tänd?”

Therese och Hunter tror att de flesta gillar att ha sex, men inte alltid orkar. Och om man inte känner att man vill ha sex måste partnern acceptera det.

– Men blir det satt i system så bör något göras från båda parter. Det är inte bra om en eller båda väldigt ofta saknar lust, menar Therese.

“Vad gjorde jag istället” kan vara en bra fråga att ställa sig för att reflektera över hur man lägger upp sin tid. 

– Problemet är ofta en prioriteringsfråga. Ska vi prioritera Netflix eller sex först? Sedan tror jag det dagliga flörtandet är viktigt. Att röra vid varandra och skicka meddelanden till varandra, säger Hunter.

Therese fortsätter:

– Om man tänker att sexlusten är en spisplatta som kokar på tian så kan man ju inte gå runt med den på ettan. För mig ska plattan helst ligga runt fem-sex, då är det lätt att komma igång.

Therese tror även det är viktigt att man själv äger makten över sin egen lust. 

  Hur håller jag min låga tänd? Det är inte partnerns ansvar. Däremot är vi alltid beredda att hjälpas åt, säger hon. 

Få igång sexlivet – 3 tips från parcoacherna

1. Skapa en hemlig chatt
Ha en hemlig sexchatt där ni inte får skriva meddelanden om vad ni ska laga till middag eller vem som ska hämta barnen på skolan. I denna chatt ska ni bara prata sex och skapa en härlig stämning. 

2. Prova och upplev nya saker ihop

Gör nya saker som ni båda är nybörjare på, gå till exempel en danskurs eller prova en annan ny spännande aktivitet. Lust väcks när man vågar bjuda på sig själv. Man får se varandra på ett nytt sätt, inte bara i soffan med fjärrkontrollen.

3. Skapa små ritualer för varandra

Visa uppskattning med enkla gester för att visa att du tänker och bryr dig om den andra personen. Ta på varandra, skicka ett fint sms eller flörta lite vid köksbordet. 

Erbjudande: Få 20 procent på produkterna med rabattkoden ”höst20”.

L-Argiplex Total Kvinna innehåller ginseng, magnesium och biotin. Kosttillskottet innehåller dessutom vitamin C, B6, B12 och folsyra.

Mer info – köp här.

L-Argiplex Total Man har tre aminosyror: L-Citrullin, L-Ornitin och L-Arginin. Kosttillskottet innehåller även ginseng och D-vitamin.

Mer info – köp här.

Ute efter en värmande och stimulerande lustgel för en ökad förhöjd njutning? Känslan av L-Argiplex Lustgel kan variera något, ofta uppfattas gelen som pirrade och kan växla mellan värmande, kylande och lustfylld.

Mer info – köp här.

Kom ihåg! Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

När energin inte räcker till

L-Argiplex är en av Sveriges mest köpta lustprodukter och är utvecklad av Sveriges experter på området sex, lust och funktion. Läs mer om produkterna här.