Annons
Innehåll från L-Argiplex
banner

Relationsexperterna: “Så går du vidare efter otrohet”

Otrohet är vanligare än man tror och drabbar många. Men går det att komma vidare efter ett sådant svek?
Så här kan ni förebygga och reparera förhållandet, enligt relationsexperterna Hunter och Therese.

Att upptäcka att sin partner har varit otrogen kan uppbringa alla möjliga känslor: skam, ilska, och besvikelse för att nämna några få. Många ställer sig frågan hur man går vidare efter en otrohetsaffär – är det ens möjligt att reparera förhållandet? Enligt relationsexperterna Hunter och Therese finns det inte bara en väg att gå. De är tydliga med att poängtera att det inte handlar om att hitta en lösning, utan snarare ett sätt att hantera det som har hänt. 

En del av bearbetningen kan vara att försöka få förståelse för varför det hände från första början. Otrohet är sällan något som bara händer, utan ofta ett symptom av en längre tids besvär. Ett gott råd kan därför vara att se tillbaka på tiden innan affären och ta ansvar för sin del i att det blev som det blev. Båda parter bär nämligen ansvaret, menar relationsexperterna Hunter och Therese. 

De tipsar även om att tidigt i relationen ha samtal och komma överens om var gränsen går för otrohet.

– För vissa är gränsen mycket längre fram än för andra. Medan för några går den otroligt tidigt. Att få syn på era olikheter är viktigt. Det ger er en bättre utgångspunkt i hur ni hanterar nuet och framtida händelser, säger de.

Therese och Hunter driver idag eget företag där de hjälper andra par att förhindra framtida problem i relationen, men guidar också hur man kan hitta tillbaka till varandra och återvinna sin kärleksrelation.

4 tips – så går du vidare efter otrohet

1. Ta hjälp av en parcoach 

Ett bra tips är att ta hjälp av en parcoach i samtalet kring otrohetsaffären. Välj tillsammans vem eller vilka ni gemensamt träffar för samtal och stöd att komma vidare. 

2. Var går gränsen för otrohet? 

Gränsen för otrohet skiljer sig från person till person och därför är det viktigt att tydligt definiera var gränsen går för er. Finns det en chans att bygga vidare på relationen trots sveket? Prata och försök förstå varandras olikheter och tankesätt.

3. En plan för framtiden

Otrohet händer sällan plötsligt, utan beror ofta på långtgående sprickor i relationen. Och för att undvika att det händer igen är det viktigt att försöka förstå varför det hände och vad ni kan göra för att undvika att det händer igen. Kommunikation är a och o. 

4. Att förlåta

Att bara förlåta utan att prata igenom det som hänt är sällan en bra idé. Att den som varit otrogen visar ånger och ber om ursäkt är en viktigt del för att kunna gå vidare, men hen måste också visa hänsyn till att det kan ta ett tag acceptera ursäkten. 

En otrohet kan innebära slutet på en relation, men också en början. Och kom ihåg – det finns inga rätt eller fel. Det är bara ni som vet vad som är bäst för just er.

Erbjudande: Få 20 procent på produkterna med rabattkoden ”höst20”.

L-Argiplex Total Kvinna innehåller ginseng, magnesium och biotin. Kosttillskottet innehåller dessutom vitamin C, B6, B12 och folsyra.

Mer info – köp här.

L-Argiplex Total Man har tre aminosyror: L-Citrullin, L-Ornitin och L-Arginin. Kosttillskottet innehåller även ginseng och D-vitamin.

Mer info – köp här.

Ute efter en värmande och stimulerande lustgel för en ökad förhöjd njutning? Känslan av L-Argiplex Lustgel kan variera något, ofta uppfattas gelen som pirrade och kan växla mellan värmande, kylande och lustfylld.

Mer info – köp här.

Kom ihåg! Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

När energin inte räcker till

L-Argiplex är en av Sveriges mest köpta lustprodukter och är utvecklad av Sveriges experter på området sex, lust och funktion. Läs mer om produkterna här.