Annons
Innehåll från Konario

Julklappstipset – som funkar för alla

Julen står för dörren, och jakten på årets klappar har börjat.
Högtiden är ett perfekt tillfälle för familj och vänner att umgås tillsammans, så varför inte satsa på en julklapp som hela julfirargänget kan ha roligt med – tillsammans.

Konario är det enda spelet I världen som aktiverar alla fem sinnen – läs mer här

Dagarna blir kortare, och temperaturen sjunker för varje vecka som går. Runt hörnet hägrar julen, och med den insikten går många familjer nu in i en högintensiv planeringsfas. Det är dags att köpa julklappar. Men vem ska få vad i år?

Julafton och dagarna däromkring för med sig tillfällen perfekta för att i grupp umgås med nära och kära – ofta över generationsgränserna. Tyvärr blir det ofta fokus på annat än just socialt umgänge då mobiltelefoner, sociala medier och späckade tv-tablåer pockar på våran uppmärksamhet. Varför inte ta tillfället i akt och umgås skärmfritt i stället?

Ge bort en julklapp som hela gänget kan ha kul med – tillsammans på samma gång.

Hyllat brädspel som tränar hjärnan

Konario är en världsnyhet inom spelvärlden, med ett upplägg som liknar det gamla hederliga memory men med en avgörande skillnad som gör det unikt.

Spelet engagerar och tränar kroppens alla fem sinnen då den spelande inte bara ska memorera motiv utan även ljud, smaker, dofter och texturer.

Att engagera flera sinnen på samma gång är positivt för hjärnans hälsa, och på grund av detta har spelet även fått uppmärksamhet från forskningsinstitut.

Passar alla åldrar

Konario kom ut i butik tidigare i höst och det nytänkande spelet har fått ett varmt välkomnande.

– Föräldrar har berättat för oss om hur deras barn gått upp i spelet totalt under flera timmar och tappat intresset för både läsplattor och mobiler, säger Niklas Bergström, som tillsammans med kollegan Claes Kalborg tagit fram konceptet från idé till färdig produkt.

Konario passar människor i alla åldrar, och man ska som vuxen inte bli överraskad om man blir besegrad av ett barn. Allt handlar om vem som har vassast sinnen.

I och med att spelet till sin natur är så pass enkelt går det också att anpassa efter varje situation och spelare. Det räcker med att ta bort ett element så kan även exempelvis människor med nedsatt syn eller hörsel spela på lika villkor som alla andra.

– Det är ett väldigt inkluderande och demokratiskt spel – vilket känns extra bra, säger Niklas Bergström.

Vill du ge bort Konario i julklapp? Här hittar du spelet

Så här spelar man Konario

Konario är ett det enda spelet i hela världen som aktiverar alla människans fem sinnen på samma gång.

Spelet går ut på para ihop kuber. det finns fem olika typer – en typ för varje sinne:

  • Synkuben – Med mönster att memorera.
  • Doftkuben – Försedda med klisterlappar som doftar.
  • Smakkuben – Fyllda med strösselliknande smakpastiller.
  • Ljudkuben – Skakas om och genererar olika ljud.
  • Känselkuben – Stoppa in fingret, och memorera texturen på insidan.

Alla 40 Konariokuber placeras ut på golvet eller på ett bord med färgsidan nedåt. Spelaren väljer en kub – och försöker hitta dess tvilling. Flest par vinner!