Hela denna avdelning är en annons från Arla

Så får du en mage i balans

Lider du av ballongmage, återkommande kramper och förstoppning? Då kan din mage vara i obalans. Men lugn, det finns knep som snabbt gör den på gott humör igen.

EXTERN LÄNK: Önskar du en mer balanserad mage – välj Onaka filmjölk från Arla

 

Magen kallas ibland för kroppens andra hjärna. Den talar nämligen om för oss hur vi mår. Enkelt beskrivet kan man säga att det vi äter påverkar bakteriefloran i tarmen, vilket i sin tur påverkar måendet hos kroppens övriga organ. Även känslolivet reagerar eftersom lyckohormonet serotonin, produceras i tarmen. Äter vi fel produceras för få goda bakterier vilket försämrar serotoninproduktionen.

 

Konsekvensen kan bli att vi känner oss deppiga. Det är därför viktigt att ta en bubblig, förstoppad mage på allvar och ge den extra mycket kärlek.
För att få en bra maghälsa finns det några saker du ska tänka på. Här förklarar vi varför.

Motionera mera

Att motionera regelbundet gör också att du får en bättre maghälsa. Fysisk aktivitet gynnar kroppens alla organ och sätter samtidigt fart på serotoninproduktionen. Du blir piggare, gladare och friskare.

Fyll på med fiber och rätt bakterier

Förutom fiberrik kost – som frukt, linser, flingor och gryn – kan levande bakteriekultur göra en orolig mage lugn. Den snälla bifidobakterien, som bland annat finns i Arlas fil Onaka, hjälper tarmsystemet att hålla sig friskt – vilket i sin tur kan ha god effekt på både humör och kroppens övriga organ.

 

 

Testa Onaka!

Onaka – den japanska filkulturen – är en fettsnål filmjölk som lanserades av Arla i början av 90-talet. Onaka, som betyder mage på japanska, innehåller den goda och seglivade bifodobakterien som överlever den långa färden genom matsmältningssystemet och ser till att grovtarmen kommer igång och arbetar som den ska.

 

AB Kvällstidningen Expressen | Ansvarig utgivare: Klas Granström | Produktion: Bonnier News Brand Studio | Om cookies