Annons
Innehåll från K-Rauta
banner

Som Thailand fast hemma – skapa en oas på altanen

En plats för avkoppling, lek eller stora middagssällskap? Inred altanen efter dina egna behov och din egen stil – så blir det allra bäst.
Kanske är du också sugen på en sprakande och färgglad oas a la Thailand?

EXTERN LÄNK: Läge att inreda altanen? Här får du tips

Kanske trivs du bäst i en stilren och avskalad miljö. Eller så gillar du den bohemiska stilen, med naturmaterial och många hörnor för mys och avkoppling. Eller känner du dig mest hemma på en altan som påminner om en modern lounge? 

Alldeles oavsett vilket stil du gillar bäst så är altanen, eller uteplatsen, ofta sommarens stora räddare i nöden. Det är här du kan landa efter långa dagar på stranden – eller hänga när vädret inte tillåter några strandutflykter. Det är här du kan bjuda in till födelsedagskalas – eller långa grillkvällar. 

Innan du börjar inreda din altan är det bra om du gör en lista över dina behov. Vad är viktigast för dig? Vilka olika delar vill få in på altanen? Och kanske viktigast av allt – vilken stil gillar du bäst? 

Palmer och popcornplantor

För Ulrika var frågan enkel. Som rutinerad Thailandsresenär ställdes hennes värld upp & ner under pandemin. Men när hon insett att det skulle dröja ett tag innan hon fick komma till sitt älskade paradis igen, så tänkte hon om. 

  Jag tänkte väl att om jag inte fick komma dit så fick jag fixa Thailand hemma istället, säger hon. 

Sagt. Och gjort. Förra året påbörjade hon arbetet med att bygga ut altanen – och bygga en pool. Inredningen blev sedan precis så Thailandslik som det svenska klimatet tillåter, inklusive palmer, ljuslyktor och popcornplantor.

– Det var verkligen det bästa beslutet jag fattat. Jag älskar att hänga på altanen! Och tack vare infravärmen och varma kläder så funkar den året runt, säger Ulrika. 

Go bananas!

Ulrikas bästa tips för att hitta sin altanstil är att kolla runt efter inspiration. Kolla inredningssajter, influencers och spara ner allt du gillar. Sen är det bara att sno stilen rakt av eller skapa din egen variant utefter inspirationen. 

– Mitt tips är att go bananas! Blanda kitsch med stilrent och tänk MYS. Huvudsaken är att du gillar det. 

Nu när det är fritt fram att resa igen väntar snart ett efterlängtat besök i Thailand för Ulrika. Men altanen hemma är fortfarande den älskade oasen för resten av året. 

– Det kommer nog att bli lite fler palmer framöver. Och popcornplantor! Världens billigaste sätt att få härlig grönska i krukor. 

EXTERN LÄNK: Hitta din stil för altanen med vår enkla guide