Annons
Innehåll från K-Rauta

Steg för steg: Så skapar du dina drömmars badrum

Tänk att få kliva in i ett helt nytt/nyrenoverat badrum!
Romantiskt och ombonat eller klassiskt och stilrent spelar ingen roll – badrummet är hemmets oas och det är här du hämtar kraft för dagen eller varvar ner inför kvällen.
Missa inte bästa tipsen för alla som vill skapa dina drömmars badrum!

EXTERN LÄNK: Bästa hjälpen när du ska bygga badrum

Kanske är ni en bullrig barnfamilj som alltid har världsrekordbråttom på morgnarna. Du kan vara singel som älskar att njuta av ett långt bad innan läggdags eller så är ni två som önskar er lite mer plats för förvaring. Oavsett vilket så är badrummet ett av hemmet allra viktigaste rum – och att få skapa det utifrån egna önskningar och behov gör livet bra mycket enklare.

Den som har lyxen att få bygga sitt drömbadrum från grunden – eller göra en totalrenovering av ett befintligt badrum – gör rätt i att just börja i de egna behoven. Hur många är vi som ska använda badrummet? Finns det stort behov av förvaring eller är dubbla handfat viktigare? Vilken stil gillar vi?

Ett bra tips är att redan från början ta hjälp av projektplanerare. De har lång erfarenhet av badrumsprojekt och kan hjälpa dig att nå dina drömmar – utan att du behöver snubbla i klassiska fällor längs vägen.

Kostnadsfri projektplanering

Med stöd av kompetenta projektplanerare kan du fokusera på det roliga; som att välja stil, kakel, färg och inredning. Vill du ha helkaklat eller föredrar du färg på vissa väggar, vilket kanske öppnar för större möjligheter till variation? Är badkar ett måste eller är det mer praktiskt med en dusch – eller två? Viktigt att tänka på är att skapa en röd linje i hela inredningen. Ett sätt att nå dit är att jobba med mood boards; surfa runt och hitta inspiration och sätt samman det i ett dokument eller i en Pinterest-mapp. Med överblick blir det lättare att se vad som funkar ihop.

Till projektplanerarna kan du istället överlåta sådant som materialberäkningar och organisation av leveranser. De kan också göra en 3D-skiss på just ditt badrum, där ni kan prova olika alternativ vad gäller färg, material och inredning. Projektplanerarnas tjänster är kostnadsfria och går att boka här eller i våra varuhus.

EXTERN LÄNK: Hjälp med installationen – så enkelt är det!

5 tips till dig som ska bygga ett badrum

1. Inspireras

Kanske den roligaste delen! Hur vill du att dina drömmars badrum ska se ut och upplevas? Kolla i inredningstidningar, surfa runt på bloggar och Insta, kika in hemma hos vänner. Sätt gärna samman allt i ett mood board så ser du enklare hur det passar ihop.

2. Gör en budget

Att totalrenovera eller bygga ett nytt badrum kan bli en stor investering. Därför är det viktigt att du redan innan du sätter igång gör ett kostnadsförslag där alla poster är med. När du har gjort det blir det lättare att göra prioriteringar, om du behöver. Ta in offerter från flera badrumsleverantörer och om du känner dig osäker på allt som behövs, ta gärna hjälp av våra kostnadsfria projektplanerare.

3. Planera

Om du ska totalrenovera ett badrum är det alltid kostnadseffektivt att ta hänsyn till befintliga rördragningar, det vill säga att låta dusch, handfat och toalett vara kvar på samma plats. Ritar du ett nytt badrum har du större frihet och då är det bra att utgå från familjens behov. Brukar ni vara flera därinne samtidigt? Hur mycket förvaring behövs? Är dusch eller badkar mest praktiskt?

4. Glöm inte belysningen!

En bra belysning gör all skillnad för både mysfaktorn och funktionen i badrummet. Eftersom både ledningar och eluttag behöver ordnas innan man kaklar, så är det viktigt att planera dessa i god tid. En bra funktion är möjligheten till dimmer, så att du kan dämpa belysningen när det behövs.   

5. Detaljerna

Det är detaljerna som gör det! Att orka ända fram och se till att sådant som knoppar, handtag och krokar hänger ihop är viktigt. Samma sak med att välja badrumsmatta, duschdraperi och handdukar – det är genom dem du sätter den ultimata finishen på ditt härliga, nya badrum.