Annons
Innehåll från Insplanet

Fredrika sparade på att jämföra försäkringar

10 000 kronor – så mycket diffade årskostnaderna när 29-åriga Fredrika jämförde olika bilförsäkringar.
– Pengarna som blir över kan räcka till en renovering, säger hon.

EXTERN LÄNK: Byt bilförsäkring och spara pengar med Insplanet

Tid är i dag både hårdvaluta och en bristvara. Många drar sig för att kontakta försäkringsbolag för att ta reda på vilka erbjudanden som passar ens individuella situation, just för att tiden man lägger blir en sorts uppoffring i sig.

Men det finns andra, smidigare lösningar. Den kostnadsfria jämförelsesajten Insplanet har sedan 1999 hjälpt drygt 1,5 miljoner svenskar med att hitta de mest prisvärda försäkringarna.

– Som kund får du svar inom 30 sekunder. Och du får allt snyggt uppstaplat i en lista där du kan se pris, villkor och tillägg till din försäkring, säger Sebastian Franzén, affärsområdeschef på Insplanet.

Stor prisskillnad hos bolagen

Att det kan löna sig att jämföra olika bilförsäkringar kan Fredrika, 29 år, vittna om.

– Det var otroligt stor skillnad hos olika bolag. När jag kollade vad det skulle kosta för min bil upptäckte jag att det var 10 000 kronor i skillnad på årskostnaden hos de olika försäkringsbolagen. Det är ju enorma pengar, säger hon.

Det är ett antal faktorer som styr vad bilförsäkringen landar på i slutändan: var du bor, hur långt du kör, antal skadefria år och vad för slags bil det handlar om.

– Många har samma bolag i många år utan se över vad det finns för andra alternativ. Det lönar sig för alla att se över sin försäkring, dels för att få en försäkring som passar för dina behov men också för att få en försäkring som är prisvärd, säger Sebastian Franzén.

Extrapengar till renovering

För Fredrikas del gav det jackpott att se över sin bilförsäkring – och det är också något som hon nu rekommenderar fler att göra.

– Jag trodde aldrig att det skulle kunna skilja så mycket, men nu kommer jag definitivt även att se över hem- och livförsäkringen. Det kan ju bli mycket pengar över totalt, kanske tillräckligt för en renovering hemma.

EXTERN LÄNK: Se över och jämför din hemförsäkring med Insplanet