hela denna avdelning är en annons från Ikea

Titta – så mycket kan du skicka med ett postpaket

Vet du vad man kan skicka i ett postpaket? Kanske blir du förvånad – det blev i alla fall David Jakobsson i Stockholm. Han skulle göra en myshörna hemma och fick hem en hel fåtölj i ett postpaket.
– Jag hade ingen aning om att man kan skicka så stora saker, säger han.

Är bilen för liten eller handlar du från IKEA.se? Välj det leveranssätt som passar dig bäst.Är bilen för liten eller handlar du från IKEA.se? Välj det leveranssätt som passar dig bäst.

 

David Jakobsson bor med sin familj i ett litet hus i utkanten av Stockholm. Han har lagt mycket tid och energi på att skapa ett trivsamt och funktionellt hem och tycker att han har lyckats. En sak har han dock länge saknat:

– En lugn plats där man kan sitta i fred och läsa en bok eller lyssna på musik. Visst är det härligt med familj och barn, men ibland kan man behöva dra sig undan en stund, säger han.

 

I samband med en renovering fick familjen mer utrymme i huset och David kunde förverkliga planen på en läshörna. Det var inget stort projekt, egentligen handlade det bara om att ställa fram en läslampa och skaffa en fåtölj.

– Bara, och bara… Även om jag inte har så långt till Ikeavaruhuset har det varit sjukt svårt att komma iväg och köpa den där fåtöljen. På vardagarna är det jobb och på helgerna ska man försöka hinna med tvätt, städning och barnens alla aktiviteter. Jag har tänkt på det många gånger, men det har inte blivit av, säger David.

 

 

Till slut valde han att handla på ikea.se. På sajten hittade han snabbt en fåtölj som han ville ha, det blev den klassiska Poäng som designades av Noboru Nakamura för drygt 40 år sedan. Och David blev förvånad när han såg de leveransalternativ som fanns.

– Det gick faktiskt att skicka fåtöljen som postpaket, jag hade ingen aning om att man kan skicka så stora saker. Det tog några dagar och sen fick jag ett sms som sa att jag kunde hämta paketet i matbutiken i närheten. Det gjorde jag snabbt på väg hem från jobbet.

 

Läshörnan blev bra och David gillar att sitta här. Det är han inte ensam om.

– Även om det bara handlar om en fåtölj och en lampa upplever jag det som att vi har fått ett helt rum till. Men man kan inte säga att det här har blivit min läshörna, vi använder den allihop. Min fru sitter här ibland och barnen gillar att kura ihop sig i fåtöljen och titta på sin iPad.

 

 

Är bilen för liten eller handlar du från IKEA.se? Välj det leveranssätt som passar dig bäst.Är bilen för liten eller handlar du från IKEA.se? Välj det leveranssätt som passar dig bäst.

 

FAKTA

Postpaket


● Ett postpaket kan som mest vara 150 x 70 x 115 millimeter stort.

● Maximal vikt är 20 kilo.

● Normal leveranstid är 4–7 dagar och du får ett SMS som bekräftar när du kan hämta ut din beställning på ditt utlämningsställe.

● Att få sina varor med postpaket kostar 49 kronor.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies