hela denna avdelning är en annons från Ikea

Titta – dina möbler kan skickas vart som helst!

Det spelar ingen roll om du har långt till ett varuhus eller om du bor på en svårtillgänglig ö i Skärgården. Du kan få leveranser med möbler och heminredning i alla fall.
– Vissa är förvånade över att det faktiskt fungerar så bra, säger Roger Fransson på Ikea.

Är bilen för liten eller handlar du från IKEA.se? Välj det leveranssätt som passar dig bäst.Är bilen för liten eller handlar du från IKEA.se? Välj det leveranssätt som passar dig bäst.

 

Fler och fler väljer att beställa leverans när de köper möbler och heminredning från Ikea. I de stora städerna är det många som saknar bil och därför har svårt att på egen hand frakta heminredning från varuhusen. Många har också svårt att få tiden att räcka till och vill därför gärna ha hjälp.

 

För de svenskar som lever på mindre orter, i glesbygd eller på någon av Sveriges 270 000 öar är problematiken ofta en annan. Många har tiotals mil till närmsta varuhus och för vissa krävs tidsödande båttransporter för att nå fastlandet. Gemensamt för alla är att det finns möjlighet att få transporter från Ikea.

– Ofta är människor förvånade över att de faktiskt kan få leveranser. Men allt fler blir också medvetna om att det går att få möbler och heminredning levererade och att vi kan lösa speciella situationer, säger Roger Fransson, som är köksplanerare på Ikea och som dagligen hanterar stora beställningar.

 

Ge ett exempel, vad menar du med speciella situationer?

– För några veckor sedan var det en kund som bodde ute på en ö och ville ha ett leveransdatum före islossningen. När vi lyckades hitta ett datum var kunden nöjd och trodde nog att isen skulle hålla att köra på, säger Roger Fransson.

 

Många beställer hemleverans i samband med att de ska bygga nya kök. En av dem är Marcus Calevin, teknisk konsult och tidigare officer i Östersund. Tillsammans med sin familj har han just flyttat in i ett hus som renoverats med bland annat ett helt nytt kök. Eftersom familjen har 20 mil till Sundsvall där det närmaste Ikeavaruhuset ligger valde Marcus hemleverans.

– Vi hade möjlighet att mäta upp ordentligt i god tid innan vi flyttade in och sen kunde jag börja rita köket i Ikeas köksplaneringsverktyg. Jag ringde också och konsulterade Ikea för att vara säker på att jag inte hade missat något. Sen när jag var nöjd med hur köket skulle bli var det bara att beställa, berättar Marcus.

 

Det finns flera leveranssätt som Ikeas kunder kan välja bland. Mindre försändelser går att skicka i postpaket som sen hämtas hos närmsta ombud. Med tjänsten Beställ & Hämta handlar du dina varor online och hämtar din beställning på ett av dig valt utlämningsställe. Det går också att beställa sina varor och få dem hela vägen hem. Leveranserna tar i regel 7 till 10 arbetsdagar, men på vissa platser kan det ta lite längre.

Två till fem dagar innan leveransen kommer kontaktas kunden och får då veta mer exakt när beställningen ska komma.

 

Marcus Calevin valde inburen hemleverans, något som han är nöjd med.

– Vi fick allt inburet till vardagsrummet där det skulle monteras ihop, jag behövde inte lyfta ett finger. Allt som jag beställt var med i leveransen och allt var helt, säger Marcus.

 

Är bilen för liten eller handlar du från IKEA.se? Välj det leveranssätt som passar dig bäst.Är bilen för liten eller handlar du från IKEA.se? Välj det leveranssätt som passar dig bäst.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies