hela denna avdelning är en annons från Ikea

Stor förändring för IKEA – växlar om till e-handel

Enklare och snabbare. Dessutom möjligt att handla när och var man vill.
Det är resultatet när IKEA-varuhusen nu agerar e-handelslager för smarta hemleveranser.
Så här fungerar det.

Shoppa smidigare – så här går det till!

 

IKEA-konceptet med varuhus med allt för livet hemma under ett tak där man kan, få inspiration till för livet hemma och sen smidigt transportera hem allt i platta paket är en oöverträffad framgångssaga. Och fortfarande är det miljontals människor runt om i världen som tycker om att shoppa och få nya idéer i sina IKEA-varuhus..

 

Nya möjligheter

Samtidigt växer e-handeln och allt fler väljer att göra sina inköp på nätet. Det gäller inte minst IKEA som ser en kraftig ökning – och nya möjligheter att underlätta för alla kunder.

 

– Att handla på IKEA.se erbjuder flera fördelar. Här kan man handla när och var man vill och man kan enkelt få sina saker hemlevererade. Många har ont om tid och behöver kanske prioritera annat än att åka till ett varuhus. De uppskattar enkelheten, säger Anna Pilkrona Godden, kommunikationsansvarig på IKEA Sverige.

 

Behöver inte vänta

Tack vare att IKEA har hela sitt stora sortiment tillgängligt på de 20 varuhusen i Sverige är man i en unik position när en stor del av handeln flyttar över till nätet. Närheten till kunderna möjliggör nämligen snabba och smidiga leveranser, oavsett vad man beställer eller var i landet man bor.

 

– Ja, att vi har 10 000 produkter tillgängliga i hela Sverige är en enorm fördel. Vi har jobbat stenhårt för att komma nära våra kunder och våra varuhus har utvecklats till logistikcenter. Det betyder till exempel att vi inte behöver vänta på att några produkter ska skickas från andra länder utan kan se till att alla får sina möbler och sin heminredning inom 24 timmar. Det är till och med så att om man är snabb och beställer på förmiddagen kan man ofta få hem sina saker redan samma dag, säger Anna Pilkrona Godden.

 

Varuhusen viktig del i kedjan

Att IKEA nu satsar hårdare på att bygga ut tjänsterna kring e-handel betyder inte att varuhusen kommer att försvinna. Det klassiska konceptet med platta paket, kompetent personal, spännande utställningar och restauranger med god mat fortsätter att vara en viktig del av IKEA.

 

– Alla våra tjänster hänger ihop och varuhusen är naturligtvis en viktig del i den kedjan. Här kan man fortfarande få samma upplevelser, oavsett om man väljer att köpa med sig saker hem eller om man väljer att shoppa på IKEA.se, säger Anna Pilkrona Godden.

 

Shoppa smidigare – så här går det till!

 

Så enkelt kan du få hem dina saker från IKEA

 

När du handlar på IKEA.se kan man i kassan välja flera olika leveransalternativ.

 

Om du väljer inburen expressleverans får du dina saker inburna i ditt hem redan inom ett dygn. Den som beställer tidigt på förmiddagen kan till och med få dem samma dag. Tjänsten kostar 998 kr.

 

Vill du ha dina saker ännu snabbare? Beställ på IKEA.se och hämta på ditt varuhus redan efter 2 timmar. Du kan också välja att hämta dem på ett utlämningsställe som du själv väljer inom en vecka. Tjänsten Beställ & hämta kostar 99kr.

 

När du handlar på IKEA.se eller i något av varuhusen finns också flera andra leveransalternativ. Många saker kan till exempel skickas i postpaket, för 49 kr, som hämtas upp hos ditt närmsta postombud.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies