hela denna avdelning är en annons från Ikea

Sex enkla knep – så skapar du ett härligare badrum

Du kan få ett härligt badrum – utan att renovera.
Med sex enkla knep kan du snabbt skapa en fräsch oas som blir hemmets härligaste plats.
Så här gör du.

Inspiration och smarta lösningar!

 

Nya möbler

Fina möbler är ett enkelt sätt att förändra ett rum, det gäller inte minst badrummet. Kanske har du plats för en hylla där du kan placera handdukar, värmeljus, askar eller andra snygga saker som ger liv åt ditt badrum? Saknar du ett förvaringsskåp under vasken är det inte någon stor operation att montera en ny kommod och ett nytt tvättställ. En ”quick-fix” är att ställa ihop två hörnhyllor från RÅGRUND under handfatet. Det skapar praktisk förvaring samtidigt som det döljer fula rör.

 

Härlig takdusch

Tänk dig att duscha med en härlig takdusch när vattnet strömmar över dig som ett varmt vårregn! IKEA har nu lanserat en serie takduschar och termostatblandare som kan göra detta möjligt i ditt badrum. Termostatblandarna har genomgått omfattande tester och håller högsta kvalitet. IKEA lämnar 10 års garanti på kranar och termostatblandare. Tänk bara på att de ska monteras på ett hantverksmässigt sätt.

 

Nya textilier

Kanske är nya handdukar eller ett nytt duschdraperi de absolut enklaste sätten att förnya ett badrum. Hos IKEA hittar du många fina färger och mönster som hjälper dig att hitta en personlig stil i ditt badrum.

 

Ordning och reda             

Att ha ordning på alla saker är A och O för att skapa harmoni i ett badrum, inte minst när man är flera personer i familjen. Serien DRAGAN som är tillverkad i vacker och miljövänlig bambu är en bra början. Här finns lådor och boxar som hjälper dig att hålla ordning på alla prylar samtidigt som de är vackra att se på.

 

Ett annat tips här är den smarta förvaringslådan SAXBORGA som börjar säljas i april. Med två insatser och 12 fack kan man enkelt hålla sina prylar sorterade. SAXBORGA är lätt att ta med sig om man till exempel vill sminka sig eller sätta i sina kontaktlinser någon annan stans – och den har en inbyggd spegel som gör det lättare.

 

Växter

Ett badrum är ofta präglat av hårda material som kakel och klinkers. Vill man mjuka upp intrycket lite kan man ta in växter för att förstärka känslan av en oas. Eftersom det ofta är ont om ljus i badrummet så kan konstgjorda växter vara ett bra alternativ. IKEA har serien FEJKA där växterna är så naturtrogna att det är svårt att avgöra om de är äkta eller inte.

 

Ny badrumskran

Badrumskranen använder du varje dag – och den är en detalj som syns i badrummet. Kanske räcker det med att byta ut den för att ge ditt badrum ett lyft? Hos IKEA finns många fina kranar i olika stilar. Alla med samma höga kvalitet och 10 års garanti.

 

Inspiration och smarta lösningar!

 

FAKTA/Nya duschar från IKEA

 

Kvalitet: De nya blandarna BROGRUND, VOXNAN och VALLAMOSSE har genomgått omfattande kvalitetstester under utvecklingen och håller högsta kvalitet. Därför kan man vara säker på att de håller i många år.

 

Garantier: BROGRUND och VOXNAN säljs med tio års garanti.

 

Material: De nya duschblandarna är båda tillverkade i förkromad mässing.

 

Miljö: Alla duschar från IKEA är utrustade med vatten- och energieffektiva duschmunstycken och handduschar. Här finns en flödesregulator som minskar vattenflödet och därmed vattenförbrukningen. Det lägre flödet innebär också sänkt energiförbrukning eftersom det är mindre vatten som behöver värmas upp.

 

Alltså härliga duschupplevelser till lägre kostnad.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies