hela denna avdelning är en annons från Ikea

”Sängen satt fast – den gick inte att rucka på”

Anna Klasson, 37, och hennes dotter flyttade in i sitt drömhem. Men första natten blev inte som de tänkt sig.
– Sängen fastnade i trappan när vi skulle bära in den – den gick inte att rucka på, säger Anna.

Är bilen för liten eller handlar du från IKEA.se? Välj det leveranssätt som passar dig bäst.Är bilen för liten eller handlar du från IKEA.se? Välj det leveranssätt som passar dig bäst.

 

Anna och hennes fyraåriga dotter flyttade från sin lägenhet i city till ett nybyggt radhusområde. Här finns naturen runt knuten och här har de hittat ett helt annat lugn än i stan. Men starten på det nya livet blev inte så harmonisk som de föreställt sig.

 

Anna tog hjälp av en flyttfirma för att få in alla möbler och flyttlådor i det nya hemmet. Flyttgubbarna blev dock försenade vilket gjorde dagen stressig. Alla inblandade fick slita hårt för att hinna färdigt före kvällen och Anna var rejält trött när den allra sista möbeln skulle bäras in – hennes stora dubbelsäng.

– Jag var helt utmattad och ville bara gå och lägga mig, säger hon.

 

Men så blev det nu inte. Det visade sig att sängen inte gick att få upp på radhusets övervåning, hur än flyttkarlarna försökte lyckades de inte lirka upp den för trappan. När de till slut gav upp satt den hårt fastkilad.

– Jag kunde inte ens rucka på den! Tack och lov lyckades flyttkillarna till slut bända loss schabraket och kunde släpa ner den i vardagsrummet där de ställde den bland alla kartonger. Men det blev verkligen ett antiklimax, säger Anna.

 

På morgonen gick Anna in på Sängguiden på ikea.se och hittade snabbt det hon sökte. Hon gav sig sen iväg till närmaste varuhus för på plats uppleva utbudet och också få råd av Ikeas specialister. Beställning av nya sängen gjordes direkt på plats, det blev två stycken 80-centimetersängar som skulle vara lätta att få upp för radhusets trånga trappa.

– Det gick verkligen jättesmidigt. Och snabbt – jag fick sängarna inom ett dygn.

 

När de nya sängarna var beställda ville Anna snabbt bli av med den gamla. När hon såg att några byggnadsarbetare jobbade utanför tog hon chansen och bad om hjälp. Killarna ryckte in och bar ut dubbelsängen till sin grävmaskin och fraktade bort den till en container.

– Jag erbjöds att få den gamla sängen bortforslad när de nya levererades, jag hade inte koll på att den tjänsten fanns innan. Hade jag bara vetat det så hade det varit mycket smidigare än att köra med en stor grävmaskin. Men jag blev i alla fall av med sängen, säger hon.

 

Är bilen för liten eller handlar du från IKEA.se? Välj det leveranssätt som passar dig bäst.Är bilen för liten eller handlar du från IKEA.se? Välj det leveranssätt som passar dig bäst.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies