hela denna avdelning är en annons från Ikea

Roligt och personligt – här är hetaste inredningstrenden

Personliga hem som anpassas för nya roliga aktiviteter – det är en inredningstrend som växer sig starkare. Samtidigt flyttar fler in till storstäderna och bor allt trängre.
– Det ställer krav på smarta och flexibla möbler. Det är en spännande utmaning, säger Tina Björeman, pressansvarig heminredning Ikea Sverige.

Är bilen för liten eller handlar du från IKEA.se? Välj det leveranssätt som passar dig bäst.Är bilen för liten eller handlar du från IKEA.se? Välj det leveranssätt som passar dig bäst.

 

Allt fler vågar vända ryggen år det kliniska ideal med vita väggar och tomma ytor som länge kommunicerats i bostadsannonserna. Nu är trenden att släppa loss all kreativitet och skapa härliga personliga hem.

– Jag tycker att det verkar som att fler vill ha lite kul hemma, att man vill göra det lite annorlunda. Många gör om produkter och gör dem till sina egna. Kanske målar man något eller gör om en möbel till något helt annat, säger Tina Björeman.

 

Ett personligt hem betyder nu ofta också att det blir ett flexibelt hem. Trots att fler flyttar in till storstäderna och bor trängre ställs högre krav på att man ska kunna ägna sig åt roliga aktiviteter när man är hemma. Kanske vill man träna i vardagsrummet eller ägna sig år en skrymmande hobby.

– Allrummet är tillbaka! Många vill kunna göra fler saker i sina hem. Ibland vill man kanske ha så mycket plats på golvet som möjligt och ibland behöver man mycket bordsyta. Då behövs flexibla lösningar med möbler som kan rullas eller fällas ihop, säger Tina Björeman.

 

Ikea har lanserat ett stort antal nyheter där trenden med personlighet och flexibilitet är tydligt. Bland nyheterna finns till exempel nya soffor, nya belysningar och ett stort antal smarta förvaringslösningar med spännande tillbehör. Här finns också nya moderna möbler i klassisk design.

– Min favorit bland alla nyheter är IKEA PS 2017, sidobord som man lätt kan flytta. Jag gillar den för att den är tidlös och flexibel, säger Tina Björeman.

 

Är bilen för liten eller handlar du från IKEA.se? Välj det leveranssätt som passar dig bäst.Är bilen för liten eller handlar du från IKEA.se? Välj det leveranssätt som passar dig bäst.

 

FAKTA

Leverans


Man behöver inte ha bil för att handla på Ikea. Det går alltid att få hjälp med att transportera sina Ikeavaror hem, oavsett om man handlar på ikea.se eller om man besöker ett varuhus. Flera alternativ finns: Hemleverans, Postpaket och Beställ&Hämta.

Klicka på produkterna nedan och köp direkt

 • Ikea PS 2017

  Golvlampa, mörkblå
  699 kr

  Köp nu

  Ikea PS 2017

  Sidobord med hjul, bok, vit
  799 kr

  Köp nu

  Pjätteryd

  Tavla, Klassisk Fiat 500
  399 kr

  Köp nu
 • Ikea PS 2017

  Fåtölj, grå
  1495 kr

  Köp nu

  Eket

  Skåpkombination med ben, vit, orange
  550 kr

  Köp nu

  Socker

  Vas set om 2, inom-/utomhus grå
  99 kr

  Köp nu

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies