hela denna avdelning är en annons från Ikea

Naturligare sömn – så sover du bättre under sommaren

Sköna sängar med naturliga material som är bra både för din kropp och miljön. Dessutom med kvalitet av högsta klass. De nya sängarna STUVLAND och HOMMELVIK från IKEA är ett helt nytt sätt att se på din vila.
– Vi ville skapa de skönaste sängarna och den bästa sovupplevelsen någonsin, säger Anette Json Pihl, Senior Range Communicator på IKEA.

Fram till 1 september tar vi med din gamla utan extra kostnad om du beställer hemleverans av din nya för 499 kr (ord pris 998 kr). Läs mer här.

 

Det finns många yttre faktorer som påverkar hur vi sover. Att ha ett mörkt och tyst rum med rätt temperatur gör ofta sömnen bättre. Allt fler inser också hur viktig sängen är.

 

– Vi har gjort undersökningar som visar att många tycker att en bra säng är viktig för hälsan. Och det finns en större medvetenhet när det gäller produkterna nu, många är måna om att de material som man har nära sin kropp ska vara så naturliga som möjligt. Man vill ha trä, bra textilier och så lite syntetmaterial som möjligt, säger Anette Json Pihl.

 

 

IKEA har kommit långt när det gäller att använda naturliga material som är bra både för kroppen och miljön, bland annat kommer all bomull som används i produktionen från hållbara odlingar. Två bra exempel på miljösmarta produkter är de nya sängarna STUVLAND och HOMMELVIK som tillsammans med nya bäddmadrasser, huvudgavlar och klädslar nu finns tillgängliga i varuhusen och på IKEA.se. Här har naturliga material och nya tekniker lagt grunden för ett nytt sätt att tänka när det gäller vår sovmiljö.

 

– Vi ville skapa de skönaste sängarna och den bästa sovupplevelsen någonsin från IKEA. Vi ville använda så naturliga material som möjligt utan att ge avkall på vare sig komfort eller kvalitet, berättar Anette Json Pihl.

 

STUVLAND och HOMMELVIK är tillverkade i naturliga material. Bland annat har kokosfibrer och ull använts i både sängar och huvudgavlar. Fyllningen i bäddmadrassen TISTEDAL är naturlatex och tyget närmast huden är vävt av hållbart odlad bomull.

 

– Kokosfiber är ett naturligt och starkt material som tillåter ventilation. Det betyder att det inte blir för varmt underifrån och man sover skönare, säger Anette Json Pihl.

 

När de nya natursängarna från IKEA utvecklades lades stor kraft på fjädrarna. Målet var att skapa så bra komfort som möjligt – samtidigt som man ville höja kvaliteten ytterligare.

 

– Vi har jobbat mycket med den tekniska utvecklingen här och har utvecklat nya fjädrar. Vi har också hittat nya lösningar för hur och var de ska placeras. Och resultatet är våra bästa sängar någonsin.

 

Att hitta en säng och en madrass som passar perfekt kan ta lite tid, det finns olika lösningar som passar olika kroppar. Hos IKEA får du naturligtvis hjälp med att välja rätt, men du får också möjlighet att provsova ordentligt och kan byta inom 90 dagar om du känner att du inte har valt rätt.

 

När du väl har hittat din säng kan du vara säker på att sova gott i den under många år. IKEA utsätter alla madrasser för tuffa tester och vet att de håller länge. Därför får du också 25 års garanti.

 

Fram till 1 september tar vi med din gamla utan extra kostnad om du beställer hemleverans av din nya för 499 kr (ord pris 998 kr). Läs mer här.

 

Så enkelt kan du få hem dina saker från IKEA

 

När du handlar på IKEA.se kan man i kassan välja flera olika leveransalternativ.

 

Om du väljer inburen expressleverans får du dina saker inburna i ditt hem redan inom ett dygn. Den som beställer tidigt på förmiddagen kan till och med få dem samma dag. Tjänsten kostar 998 kr.

 

Vill du ha dina saker ännu snabbare? Beställ på IKEA.se och hämta på ditt varuhus redan efter 2 timmar. Du kan också välja att hämta dem på ett utlämningsställe som du själv väljer inom en vecka. Tjänsten Beställ & hämta kostar 99kr.

 

När du handlar på IKEA.se eller i något av varuhusen finns också flera andra leveransalternativ. Många saker kan till exempel skickas i postpaket, för 49 kr, som hämtas upp hos ditt närmsta postombud.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies