hela denna avdelning är en annons från Ikea

IKEA: Här är heta trenderna som gör vintern varm och mysig

Härliga soffor, mustiga färger och lyxig sammet.
Det är några av de mysigaste inredningstrenderna nu.
– Vi behöver mycket värme och ljus för att kunna acceptera den här mörka årstiden, säger Tina Björeman, pressansvarig heminredning IKEA Sverige.

Fint och härligt – här är nyheterna hos IKEA

 

Vintern är visserligen en kall och mörk årstid, men det finns alla möjligheter att göra den hur trevlig som helst. När det gäller heminredningen är det lite mörkare färger som gäller för att skapa det riktiga myset. Just nu är sammet extra trendigt – ett material som kan användas för många typer av möbler och inredningsdetaljer.
– Ja, det är mycket sammet nu i färger som till exempel blått och grönt. Ett exempel är soffan STOCKHOLM som nu har kommit i sammet, säger Tina Björeman.

 

Just soffan står i fokus hos många när man rustar sina hem för vintern och hos IKEA har det kommit flera spännande nyheter. En av dem är FLOTTEBO som är en helt ny typ av bäddsoffa som man enkelt kan anpassa efter sina egna behov.
– En supermodern bäddsoffa som är ett roligt exempel på produktutveckling. Kuddarna har kardborrband och går att placera var man vill för att man ska kunna använda soffan på många olika sätt. Jag har provat den, den är jätteskön, säger Tina Björeman.

 

Under vintern spelar textilierna en viktig roll i en heminredning. Kanske vill man satsa på en mysig pläd som man kan svepa in sig i när man blir lite kall. Mattor är också viktiga när man ska skapa en varm känsla hemma.
– Ja, jag vill verkligen slå ett slag för mattorna. De fungerar som en bricka för hela möblemanget. Och när man skaffar en matta ska man inte välja en för liten så att det känns ängsligt när soffan står precis på kanten, utan det ska kännas generöst. Vissa lägger till och med dit flera mattor för att det ska bli härligt, säger Tina Björeman.

 

 

En annan viktig inredningstrend är ljuset. Och allt fler inser vilka effekter man kan få om man kombinerar smart funktionsbelysning med hemtrevlig stämningsbelysning och effektiv allmänbelysning. För Tina Björeman är det också viktigt att man tänker på sin matplats.
– På sommaren är det ofta så enkelt att bara komma över till varandra och umgås. Men det kan vara så på hösten och vintern också – man bara flyttar inomhus. För att det inte ska kännas som ett motstånd att bjuda hem sina vänner är det skönt att ha förberett sig, till exempel med stapelbara pallar som man snabbt kan ta fram om man blir fler. Ett annat exempel är att skaffa ett matbord som går att fälla ut och sitta många vid. Här är nya MÖRBYLÅNGA som kommit i en mindre storlek ett bra exempel.

 

Fint och härligt – här är nyheterna hos IKEA

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies