hela denna avdelning är en annons från Ikea

Handla enkelt – trots stora avstånd

Det ska vara lätt att handla heminredning – även när avstånden är stora. Det mesta går att beställa på nätet och varorna kan skickas till ett utlämningsställe där du bor. Mats och Maud Bengtzon utanför Tidaholm har testat Ikeas tjänst Beställ & Hämta. Så här gick det.

Är bilen för liten eller handlar du från IKEA.se? Välj det leveranssätt som passar dig bäst.Är bilen för liten eller handlar du från IKEA.se? Välj det leveranssätt som passar dig bäst.

 

Mats och Maud Bengtzon bor vid naturreservatet Hökensås, en dryg mil utanför Tidaholm i Västergötland. Gården ligger vackert uppe på en höjd med utsikt över skog och betesmarker. Här har de under decennier tillsammans arbetat för att skapa sitt drömhem, ett ständigt pågående projekt som blivit en livsstil.

– Maud är inredningsarkitekt och har alltid kommit med nya spännande idéer. Det är roligt, säger Mats Bengtzon.

 

I och med att barnen flyttat ut och de får och hästar som tidigare funnits på gården nu är borta finns mer tid att lägga på annat. Maud har stort konstintresse och målar ofta akvareller. Tillsammans med Mats ägnar hon också mycket tid åt den stora trädgården, just nu får de dock hålla till inomhus och odlingen är begränsad till att driva upp tomatplantor.

– Ja, vi gör ett försök. Men de kräver mycket ljus och det har vi ju inte så gott om här i Norden. Det var därför som jag fick idén att vi skulle skaffa ett rullbord så att vi enkelt kan flytta plantorna och följa det ljus som kommer in genom olika fönster under dagen, säger Maud.

 

 

Mats och Maud hittade rullbordet BEKVÄM i björk på ikea.se, en möbel som i både material och design passar fint in i den ombonade miljön. De passade på att beställa två stycken, ett för tomatplantorna och ett för att förvara Mauds penslar och akvarellfärger.

 

Det finns flera sätt att få det man beställer från Ikea levererat. Maud och Mats valde Beställ&hämta, en tjänst där Ikea tillsammans med sina transportpartners Bring och DHL ser till att man kan hämta ut sina varor på ett utlämningsställe i närheten av sin bostad eller på närmsta Ikeavaruhus. Leveransen kostar 199 kronor för en order med ett varuvärde upp till 20 000 kronor. När ordern är lagd och betalningen är genomförd skickas en orderbekräftelse till din e-postadress med leveransdatum.

 

Maud fick sina rullbord skickade till RC Transport i Skövde och passade på att hämta upp dem när hon var i närheten. Hon behövde bara parkera bilen direkt vid lastkajen och kunde enkelt lasta in paketen i bilen.

– För oss hade det inte varit så mycket längre att åka till varuhuset i Jönköping, men det handlar ändå om stora avstånd när man bor på landet och vi kör mycket bil. Det gäller att planera sina resor och försöka uträtta flera ärenden på en gång, säger Maud.

 

 

De två rullborden fungerar precis som Mats och Maud hade tänkte sig. Tomaterna har sakta men säkert börjat ta sig och allt det konstnärmaterial som tidigare inte hade någon bra plats i huset ligger nu prydligt på hyllorna i den ena möbeln. Maud har också börjat stå vid rullbordet när hon målar, något som inte var tanken från början.

– Nej, jag hade nog inte tänkt det. Men precis som med tomaterna handlar akvarellmålning om att hitta rätt ljus. Och med det här bordet kan jag lätt flytta alla grejer till olika rum och enklare hitta det ljus jag behöver, säger hon.

 

Är bilen för liten eller handlar du från IKEA.se? Välj det leveranssätt som passar dig bäst.Är bilen för liten eller handlar du från IKEA.se? Välj det leveranssätt som passar dig bäst.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies