hela denna avdelning är en annons från Ikea

Enkla tipsen för ett härligare badrum

Alla kan få ett läckert badrum – och det behöver inte bli dyrt. I alla fall inte om man följer badrumsexperten Anna Hedboms bästa tips.
– Det finns många snabba fix som får ditt badrum att kännas nytt och fräscht, säger hon.

Vi har badrumsmöbler som ger dig plats för allt som du behöver – och smarta sätt att organisera dina saker.Vi har badrumsmöbler som ger dig plats för allt som du behöver – och smarta sätt att organisera dina saker.

 

Ett badrum kan vara så mycket mer än bara en plats där man tvättar sig och borstar tänderna. För många har det här rummet blivit en tillflyktsort där man hittar en stunds avkoppling och en vrå där man kan låta sin inspiration flöda. Här njuter vi av att ta hand om oss själva och här förbereder vi oss för att möta nya dagar och nya nätter.

 

Badrummet har också blivit ett rum som man gärna visar upp, ett rum där man genom sin personliga stil kan berätta lite om vem man är. Många vill att det ska se lyxigt ut och vissa lägger därför stora pengar på renoveringar. Men att få till rätt känsla behöver inte kosta så mycket.

– Vi möter många olika människor och våra produkter är anpassade för att de ska kunna passa så många som möjligt. Både de som vill lägga ner mycket pengar och de som inte har samma förutsättningar. Hos oss har många råd att få ett helt nytt lyxigt badrum, säger Anna Hedbom, 31, badrumssäljare på Ikea.

 

Ofta räcker det med små förändringar för att skapa en ny känsla i ett rum. Och Anna Hedbom jobbar mycket med att hjälpa kunderna att hitta de rätta detaljerna. Hennes första tips kanske inte låter så glamouröst – men det gör mycket för badrummet:

– Börja med att storstäda och rensa ur bland dina saker. Det gör faktiskt större skillnad än man kan tro. Många har gamla burkar och flaskor både här och där – och att bli av med dem skapar utrymme och gör det snabbt trevligare.

 

Just utrymme är en viktig fråga för många som Anna möter i sitt jobb. Inte sällan är badrummet hemmets minsta rum och att hitta snygga förvaringslösningar, praktiska system för att organisera sina saker i skåp och kommoder kan vara minst lika viktigt som att välja ett läckert kakel.

– Det gäller att se över vilka behov man har. Behöver jag lådor, var ska jag förvara sminket eller rakapparaten? Var ska handdukarna ligga? Det är många av våra kunder som vill prata om förvaringslösningar. Och vi har mycket att erbjuda här, säger Anna.

 

Många människor bor i hyresrätter och det kan begränsa möjligheterna att genomföra större förändringar i badrummet. Men att byta ut kommod, tvättställ och blandare är oftast okej och det behöver inte bli någon stor investering. Att byta ut handdukarna och sen matcha med en ny badrumsmatta och ett nytt duschdraperi är också effektivt och kan ge känslan av ett helt nytt rum.

– Det här är ett av de vanligaste sätten att piffa till ett badrum och göra det mer personligt. Att hitta rätt färger gör mycket för helhetsintrycket. Just nu säljer vi mycket turkost, men många vill också ha mer diskreta i vitt eller grått. Man ska dock inte bara tänka på färgen, det är också viktigt att tänka på miljön när man väljer frotté så att man får bomull från hållbara odlingar. Det får man på Ikea, säger Anna Hedbom.

 

 

Annas 10 tips – billiga snabblösningar för ett snyggare badrum

 

 1. Byt ut handdukarna
  Nya handdukar är det billigaste och enklaste sättet att göra badrummet fräschare. Tänk på miljön och välj bomull från hållbara odlingar.
 2. Köp ett nytt duschdraperi
  Ett läckert duschdraperi kan göra stor skillnad i ett badrum. Och det behöver inte kosta många tior.
 3. Glöm inte tvålpump och tandborstställ
  Små detaljer som gör stor skillnad. Finns i många material som till exempel bambu, porslin och metall.
 4. Sitt snyggare
  Man behöver sällan byta ut sin toalettstol – att satsa på en ny toasits för en fräschare känsla är enklare och billigare.
 5. Kommod, tvättställ och blandare
  Att köpa en ny kommod, tvättställ och blandare behöver inte vara en så stor investering – men det kan verkligen göra skillnad. Tänk på att ta hjälp av proffs för vatten och avlopp.
 6. Mysigt på golvet
  En matta höjer snabbt myskänslan i ett badrum. Investera i en snygg och matcha gärna med handdukarna.
 7. Lys upp rummet
  Ett nytt badrumsskåp med belysning gör rummet trevligare och ger dig bättre förvaring. Anlita ett proffs för att installera det elektriska.
 8. Hitta en bra tvättkorg
  Smutstvätten är inte vacker att se på. Göm den i snygga tvättkorgar.
 9. Speglar ger rymd
  En snygg spegel kan bli ett riktigt lyft för ett badrum. På Ikea finns många varianter som passar olika smaker. Tänk på att alla Ikeas speglar är tillverkade utan tillsatt bly.
 10. Möblera med fristående möbler
  Bänkar, rullvagnar, hyllor… det finns mycket snyggt som också är praktiskt. Ett trendigt och miljöbra material är bambu.

 

Vi har badrumsmöbler som ger dig plats för allt som du behöver – och smarta sätt att organisera dina saker.Vi har badrumsmöbler som ger dig plats för allt som du behöver – och smarta sätt att organisera dina saker.

 

FAKTA

Så får du hjälp i badrummet


● När du beställer varor hos Ikea kan du få hjälp med transporten. Ett smidigt sätt är att välja postpaket där du hämtar ut paketen på ditt utlämningsställe när det passar dig. Produkterna kan väga upp till 20 kg och paketets storlek får vara max 150x70x115 cm.

● Vill du så kan Ikea leverera alla produkter direkt till ditt hem och bära in dem i badrummet.

● När du köper badrumsskåp och tvättställ på Ikea kan du också få hjälp med installation.
Ikeas servicepartners gör jobbet till fasta priser.

● Via Ikea kan du också få hjälp av auktoriserade hantverkare att koppla in blandare, vattenlås och tvättmaskin som är inköpta på IKEA.

● Har du köpt ny belysning till ditt badrum på Ikea? Då kan du få hjälp med installationen, förutsatt att inga nya kablar behöver dras.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies