hela denna avdelning är en annons från Ikea

Stopp – det finns ett enklare sätt att få hem din soffa

Vissa kan inte. Vissa hinner inte. Och vissa vill inte. Det finns många olika skäl till att man kan behöva hjälp med transporten när man köper möbler. Och nu finns ett till: När man handlar på Ikea kan man också få hjälp med att återvinna sina gamla möbler.
– Vi tar hand om det när vi kommer hem till kunden, säger Lasse Backlund, driftledare på Ikeas partner Löfgren Transport.

Passa på att bli av med din gamla madrass, soffa eller en vitvara när vi levererar från varuhuset.Passa på att bli av med din gamla madrass, soffa eller en vitvara när vi levererar från varuhuset.

 

Det är roligt att köpa nya möbler. Men även om de är smart förpackade i platta paket kan det vara bökigt att få hem dem. Kanske saknar man bil, kanske har man fysiska hinder – eller kanske räcker inte tiden till.

Allt fler väljer därför att använda sig av någon av Ikeas olika transporttjänster. Här kan man välja om man vill hämta ut sina varor på ett utlämningsställe eller om man få sina nya möbler levererade och inburna i sitt hem.

 

Det räcker dock inte att få hem nya möbler, man behöver också bli av med de gamla. Det är därför Ikea erbjuder sina kunder tjänsten Bortforsling.

– När man köper en ny soffa, resårbotten eller vitvara hos Ikea och beställer hemleverans kan man också få hjälp med att bli av med sina gamla grejer. Vi kommer med de nya möblerna eller vitvarorna och tar med oss de gamla när vi åker, säger Lasse Backlund.

 

De möbler och vitvaror som hämtas hos kunderna transporteras direkt vidare för återvinning. Här sorteras olika material noga och här tas vitvaror hand på ett så miljövänligt sätt som möjligt.

 

Fler och fler har fått upp ögonen för den nya tjänsten hos Ikea. Och Lasse Backlund möter alla typer av människor när han och hans personal hämtar gamla möbler hos kunderna.

– Det är vanligt med människor som bor i stan och saknar bil, för dem underlättar det ju att vi tar med oss det gamla. Många är också lite äldre och klarar inte själva av att bära tunga möbler. Det verkar också som om många av våra kunder är mitt i karriären och jobbar mycket och inte riktigt har tiden att lägga på det här, berättar Lasse Backlund.

 

Läs här för mer information och bokning av bortforsling.Läs här för mer information och bokning av bortforsling.

 

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies