hela denna avdelning är en annons från Ikea

Älska soffan! Så enkelt får du ett härligare vardagsrum

För många är vardagsrummet hemmets viktigaste rum.
Och inget vardagsrum är komplett utan den perfekta soffan – här tipsar heminredaren Anna Wilhelm om hur du skapar din egen oas med hjälp av den älskade möbeln.

Så kan du få proffsig hjälp med att inreda vardagsrummet och resten av ditt hem!

 

Det är inte för inte som vardagsrummet traditionellt har gått under namnet sällskapsrum. Här samlas vi för att umgås, titta på tv, pyssla, äta, jobba, göra läxor och kanske till och med sova. Och var gör vi då allt det här? Jo i de flesta fall i soffan.

 

Soffor kommer i många olika storlekar och former, och det är viktigt att utgå både från rummet och dina egna behov när du väljer soffa, menar Anna Wilhelm, heminredare på Ikea.

 

– En schysst soffa gör så mycket. Det är viktigt att soffan är funktionell och fyller de behov du har. Om du har många vänner eller en stor familj är det viktigt att det finns plats för alla. Sitter du ofta och jobbar där vill du ha en skön lite högre soffa, medan en schäslong passar bättre om du ofta ligger och läser eller titta på tv.

 

 

Finns det en soffa för alla?

– Ja absolut! Om man lever med barn kan det vara bra att välja någon av alla våra soffor som har tvättbar klädsel. Bor man trångt kan man satsa på en bäddsoffa som får vara soffa på dagen och säng på kvällen. På IKEA har dessutom många modulsoffor – och då kan du bygga precis hur du vill, säger Anna Wilhelm.

 

En familj med till exempel en soffliggare och en som ofta jobbar från soffan kan alltså bygga en soffa som funkar för alla, utan att behöva kompromissa. Med en modulsoffa är det också enklare att tänka nytt.

– Du behöver inte vara fast i det gamla med en tresitssoffa eller divansoffan som har varit så populär i många år, man kan våga prova något annorlunda, säger Anna.

 

För ett ännu härligare vardagsrum tipsar Anna om att undvika den så kallade torktumlareffekten.

– Det är när alla möbler står mot väggarna. Bara genom att dra ut soffan lite från väggen eller att göra ett rum i rummet av en soffa och två fåtöljer får du ett helt annat rum.

 

– Och våga göra det udda och personligt i stället för att gå på vad alla andra har just nu. Det blir mer personligt och snyggt, och blir dessutom mer hållbart. Trender kommer och går men om du skapar ett rum som du verkligen älskar kommer du vilja leva i det längre.

 

Om man inte är så duktig på inredning, kan man få hjälp då?

– Självklart! Då kontaktar man mig eller någon av mina kolleger som är heminredare. Antingen kan du boka i varuhuset eller via din lokala hemsida. Det kostar bara 498 kronor och är otroligt smidigt. Nästan alla kunder får en aha-upplevelse och det är ett jättebra sätt att få hjälp och ny inspiration.

 

Så kan du få proffsig hjälp med att inreda vardagsrummet och resten av ditt hem!

 

Så kan du få hjälp av en proffsig heminredare!

  • På ditt varuhus finns rutinerade heminredare från IKEA som kan hjälpa dig att hitta nya lösningar som passar med ditt hem och dina befintliga möbler.
  • Du bokar enkelt ett 1,5 timmar långt möte där ni tillsammans går igenom dina behov och önskningar.
  • Heminredaren möblerar sen utefter din stil och ser till att du får ett bra hem för alla olika aktiviteter.
  • Efter mötet får du med dig en planritning med placering av möbler, belysningsplan, inköpslista och praktiska tips som kan behöva på vägen.
  • Du hittar din heminredare i varuhuset eller bokar tid på IKEA.se/heminredare.
  • Tjänsten kostar 498 kr för 1,5 timmes rådgivning/rum.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies