Stor inuti, smidig i stan
och laddad för vardagen

Honda e – en stor liten stadsbil

Honda e är en smart stadsbil där form, prestanda och funktioner noga valts ut för att passa livet i city.

Liten och smidig, perfekt för livet i staden. Elbilen Honda e fixar vardagspendlingen till och från jobbet, har körglädje mellan trafikljusen och en digital värld med unika lösningar.

Bilen är inte ens fyra meter lång (3895 millimeter) och tillsammans med en imponerande liten vändradie på endast 4,3 meter och parkeringsassistenten Parking Pilot fixar den trånga parkeringar och smala gator.

Fyra kameror och tolv sensorer känner av parkeringsmöjligheten och när den hittat en parkering, parkerar bilen utan att föraren behöver använda ratten, eller gasa och bromsa.

LÄNK: Boka provkörning på vip.honda.se

Bättre körupplevelse med olika lägen

Honda e har två körlägen; förutom Normal finns även Sport för ökad respons när så behövs för kortare landsvägskörning. Dessutom har Honda e en enpedalskontroll, som gör att köreffektiviteten förbättras. Föraren kan med endast gaspedalen accelerera, sakta ner eller stanna utan att behöva använda bromsen. På så vis ges en smidigare körning och både körupplevelsen och komforten förbättras när stadstrafiken annars kan bli en aning ryckig mellan korsningar och trafikljus. Bilen har också en bromspedal, för traditionell körning.

Pendling och helgutflykter

Honda e har en räckvidd på cirka 22 mil, väl avvägd för daglig pendling till och från jobbet i stan, om du bor i en förort utanför. Effekten är antingen 136 eller 154 hästkrafter och båda med ett vridmoment på 315 newtonmeter, som räcker gott och väl för stadskörning men också landsväg. Honda har gjort undersökningar bland stadsbor och kommit fram till att cirka fyra mil per dag är körsnittet, vilket ger Honda e marginal för vardagskörning men också kortare utflykter på helgen. Bagageutrymmet tål att lastas. Bilen har ingen hög lasttröskel utan istället ett plant golv som går hela vägen ut för effektivast lastning. Här ryms 171 liter bagage men med baksätet fällt ryms betydligt mer.

LÄNK: Läs mer om nya Honda e. Ladda ner vår broschyr

Bra med plats

Trots att Honda e är en småbil ryms fyra personer med gott om utrymme invändigt. Tack vare en lång hjulbas är det bra med plats även för långa personer i baksätet, både för ben och huvud. Självklart finns usb-portar till båda passagerarna så att det alltid kan underhållas via sin mobil eller pekplatta.

Digitala skärmar för alla funktioner

Som förare finns allt samlat i de fem digitala skärmarna som dominerar instrumentpanelen ända ut i bilens bredd. Här ryms bilens funktioner som till exempel radio, telefon, navigation men också batteristatus och säkerhetssystem sköts från pekskärmarna.

Kameror med vidvinkel

Sidospeglarna är helt unika med varsin kamera som speglar allt de ser in i skärmen som sitter alldeles på insidan närmast dörrarna. Kamerorna ser även i vidvinkel och vidgar synfältet och minskar döda vinklar. När föraren backar syns hjälplinjer i skärmarna och tillsammans med ytterligare en kamera till backspegeln får föraren en bra vy över omgivningen kring bilen innan den börjar köra.

Infotainment och My Honda+

Två stora pekskärmar, 12,3 tum samlar all modern infotainment men också all information om bilen, med bland annat laddningsnivå och effektöverföring. Självklart speglar bilen både Apple CarPlay och Android Auto och tillsammans med appen My Honda+ får föraren ytterligare smarta funktioner till sin Honda e. Föraren kan starta och stoppa laddningen på distans, ställa in laddning och också se fordonsstatus, klimatkontroll och navigera.

För nordiska klimat

Perfekt för vårt kyligare klimat är förvärmning av kupén och automatisk avfrostning av fram- och bakruta. Dessa funktioner går att schemalägga via appen. Rattvärme gör att föraren slipper vantar. Den digitala nyckeln i appen går att fjärrstyra och du kan både låsa och låsa upp bilen på distans.

För ytterligare hjälp, Honda Personal Assistant svarar på röstkommando och hittar både närmaste laddstation och parkeringsplats, men även till andra önskade destinationer så som restauranger eller hotell.

Laddning i vardagen

Hemma från jobbet laddas Honda e via laddkontakten mitt på motorhuven. 80 procent av full laddning tar som snabbast 30 minuter, med snabbladdare. Med Hondas laddare för hushåll, Honda Power Charger, som kan monteras på vägg eller stolpe, kan Honda e ladda upp till 100 procent på 4,1 timme.

FILM: Honda e - Laddad för vardagen.

FAKTA

Honda e - enklare vardagskörning

  • Adaptiv farthållare med autobroms
  • Kollisionsminimerande bromssystem
  • Intelligent hastighetsbegränsare
  • Körfältsassistans system
  • Trafikskyltsigenkänning
  • System som meddelar när bilen framför börjar köra
  • Automatiskt helljussystem
  • Backkamera
  • Parkeringssensorer (fram och bak)

Honda e är liten men smart och rymmer den senaste moderna avancerade teknologin för att ge både körglädje och möta behoven för en krävande modern livsstil.

LÄNK: Hitta din närmaste Honda återförsäljare för att se och provköra alla modeller i Hondas bilprogram

Annons - innehåll från Honda