Rustad för staden 
snäll mot planeten

Honda e – prestanda och miljö

Liten, smidig och självklart med senaste teknologin för den som vill vara först med det senaste och också leva hållbart.

Många som bor i en storstad vill också ha en bil anpassad för stadslivet. Honda e susar fram tyst och utsläppsfritt, något som passar för den som också bryr sig om miljön. Honda e är även den stressade ägarens bästa vän och hjälper till med allt ifrån att hitta en parkeringsplats till att välja restaurang.

Honda e är designad för livet i stad med stilren design och smarta funktioner. Enligt Hondas undersökning kör stadsbor i snitt cirka fyra mil per dag. Honda e finns med antingen 136 hästkrafter, som standard eller 154 hästkrafter om man önskar ytterligare prestanda. Båda har en räckvidd på upp till 22 mil, perfekt avvägd för att fixa vardagskörning till och från jobbet men också familjens närliggande aktiviteter.

Honda har effektiviserat utrymmet för att göra en liten bil så stor som möjlig och här får fyra personer plats. För att göra stadskörningen smidigare där mycket acceleration och inbromsning krävs har Honda e en enpedalsfunktion. Föraren kan med enbart gaspedalen både gasa och bromsa och färden mellan korsningarna blir jämnare och ger smidigare körning.

Prata med din bil

Inne i stan är det ofta trångt men med en vändradie på endast 4,3 meter är Honda e lätt att manövrera på smala gator. För att ytterligare förenkla livet i stan finns parkeringsassistenten Parking Pilot som hittar och parkerar utan att föraren behöver varken styra eller gasa. Den röstaktiverade Honda Personal Assistant är förarens bästa vän i stadstrafik. Prata med bilen och få hjälp med allt ifrån att hitta närmaste laddstation, kolla väderprognosen eller sätta på favoritmusiken. När föraren sedan lämnat sin Honda e kan den fortsätta kommunicera med sin bil på distans via appen My Honda+. Schemalägg laddning och förvärm kupén så att den ger ett varmt välkomnande. När föraren närmar sig sin Honda e öppnas den via den digitala nyckeln som ryms i appen.

LÄNK: Läs mer om nya Honda e. Ladda ner vår broschyr

Genomtänkt design och funktion

Inne i bilen kopplas mobilen ihop med de två 12,3 tum stora pekskärmarna. Den avskalade designen skapar maximalt utrymme inne i kupén där förare och passagerare kan njuta premiumljudanläggningen. Honda vill förmedla en lugn miljö som motpol till stadens stress utanför. Honda e ska kännas som ett modernt vardagsrum på hjul och förenar avancerad teknologi med design där minsta detalj är genomtänkt för att både ha en funktion men också en design.

Minskat luftmotstånd

Utsidan är lika stilren som insidan med släta ytor där strålkastare, laddlucka och dörrhandtag smälter samman med karossen. De mjuka linjerna förstärker helhetsintrycket av en stilren bil samtidigt som de minskar luftmotståndet vilket förbättrar effektiviteten. Traditionella sidospeglar har ersatts av två kompakta kameror som sedan visar vyn på skärmar inne i bilen. Snyggt men också mindre luftmotstånd, perfekt för att bli så snål som möjligt samtidigt som de små kamerorna inte tar plats, vilket uppskattas på trånga stadsgator.

Anpassad för livet

Trots att Honda e vill förmedla en avkopplande miljö lever många stadsbor ett stressat liv. Allt ska gå fort och Honda e laddar upp till 80 procent av max räckvidd på bara cirka 30 minuter med snabbladdningsfunktion. Hemma, med Honda Power Charger laddar Honda e fullt på 4,1 timmar.

LÄNK: Hitta din närmaste Honda återförsäljare för att se och provköra alla modeller i Hondas bilprogram

Säker och smidig

Honda e är välutrustad redan som standard med bland annat de unika sidospeglarna med kamera, appen My Honda +, enpedalsfunktion, de dubbla pekskärmarna och takfönster. Självklart är Honda e en säker bil och har säkerhetssystem som utvecklats speciellt med stadskörning i åtanke. Bilen har ett system som meddelar när bilen framför börjar köra. I långsam trafik varnar bilen om föraren trampar på gaspedalen om det finns föremål framför. Honda e har också autobromsfunktion i låg hastighet och varnar innan nödbromsning aktiveras.

LÄNK: Boka provkörning på vip.honda.se

FILM: Honda e - Teknik för smidig stadskörning.

FAKTA

Honda e - miljö och prestanda

  • Bakhjulsdrift med bakmonterad elmotor
  • Batteri: 35,5 kW/h litiumjonbatteri
  • Viktfördelning 50:50 och låg tyngdpunkt
  • Tjänstevikt 1589 kg
  • Bagagerumskapacitet 861 liter
  • Vridmoment: över 300 Nm
  • Uteffekt: 136 hk / 154 hk
  • 0-100 km/h 9 sekunder
  • Räckvidd: upp till 22 mil
  • Intelligent hjälpsystem: Honda Personal Assistant
Annons - innehåll från Honda