Annons
Innehåll från Honda

Underlätta vardagen med en smart app för din bil

I dag har de flesta bilmärken en egen app för att underlätta ditt bilägande. Men kolla lite extra – vad klarar apparna egentligen och vilka funktioner vill du att din bils app ska ha?

En riktigt bra app ska både göra din resa enklare, men också säkrare. Appen ska förenkla din vardag och förbereda din resa innan du ens sitter i bilen. Alla biltillverkares appar fungerar olika och har olika tjänster och möjligheter. Självklart är det bilens köregenskaper, design och prestanda som är det viktigaste för de flesta när de väljer bil, men idag kan en väl fungerande app med rätt funktioner förenkla bilägandet väldigt mycket. Så kolla gärna på vad just din tilltänkta bil har för möjligheter till digital kommunikation via telefonen.

Moderna bilar och appar kommunicerar också åt båda hållen, så att du kan få viktig information som laddningsstatus, servicepåminnelser eller visa om du låst bilen. Med bilens app blir bilen så mycket mer än enbart ett transportmedel, den kan bli din kompis som ställer in önskad temperatur inför morgondagens färd till jobbet eller skickar navigation till bilen så att din färdplan redan är laddad när du sedan startar. En bra bil-app kan också berätta för dig som förare om hur trafiksituationen ser ut så att du kan undvika till exempel köer eller olyckor. För säkerhetens skull, kolla så att appen har digital vägsupport som vid olycka eller fel på bilen skickar hjälp till din plats som meddelas automatiskt via bilens gps. Har du en elbil är informationen om närmaste laddstation nästan nödvändig för att kunna resa avslappnat.

Appen My Honda+ ger både säkerhet och viktig information till ägare av en Honda e. Du parar enkelt ihop din smartphone med din Honda och den virtuella instrumentpanelen i din smartphone visar bilens alla fordonsdata. Här får statusuppdateringar, säkerhetsvarningar och håller dig informerad om din bil, oavsett var du befinner dig.

4 smarta funktioner din app bör ha, alla finns i elbilen Honda e.

  • Fjärrstyrd klimatkontroll. Ställ in önskad temperatur och tid för avfärd i appen och bilen är varm/kall när du startar din resa.
  • Laddstatus för din elbil. Kolla laddstatus i appen och kontrollera om laddningskabeln är inkopplad. Du kan också fjärrstyra laddningen av bilen och till exempel ställa in vilken tid du vill att bilen ska ladda. Bilen meddelar när laddningen är slutförd. Din app kan hitta närmaste laddstation, perfekt när du reser och besöker nya platser.
  • Navigering och säkerhet. Skicka din destination till bilen så är den redo när du vill starta resan. Med navigering kan appen också hitta din bil om du glömt var du parkerat. Den kan också hitta dig via bilens gps om det sker en olycka eller du får motorstopp. Med digital vägsupport skickas hjälp till din plats.
  • Virtuell instrumentpanel. Se din bils alla funktioner och fordonsdata i din smartphone, precis som om du vore i bilen men istället är någon annanstans. Du kan få elektronisk fordonshälsokontroll för att hålla dig informerad om bilen behöver service eller liknande och du kan begära vägassistans via bilens gps.

Med Hondas digitala vägsupport är du alltid säker på vägarna och med ett enkelt klick i appen My Honda+, i händelse av en olycka, kommer en Honda-operatör att skicka hjälp till din plats som meddelas automatiskt via bilens gps.

Foto: Magnus Glans

Lilla elbilen Honda e erbjuds självklart med appen My Honda+ och du kan ladda bilen på distans men också reglera klimatet i kupén så att den har rätt temperatur när det är dags för avfärd. Med den röstaktiverade Honda personlig assistent kan du kolla vädret, hitta spellistor och var närmaste restaurang ligger. I år lanseras också Digital Honda-nyckel och din smartphone förvandlas till bilens nyckel. Du kan låsa/låsa upp, stänga fönster, öppna laddningslock och även starta din bil med den digitala nyckeln, förvarad i din smartphone.

Läs mer om My Honda + här