Bowl med grönsaksbiffar på ugnsrostade rotfrukter och Ranch dressing

Har du kvar rester av ugnsrostade rotfrukter? Släng inte utan laga dessa enkla och supergoda grönsaksbiffar och servera i en ”bowl” med gårdagens ris eller gryn tillsammans med fräscha grönsaker.

ca 4 portioner

Ingredienser:

ca 450 g rester av ugnsrostade rotfrukter (t e x morötter, potatis, sötpotatis, palsternacka, rödbetor)
2 msk finhackad gul lök
1 liten vitlöksklyfta, pressad
1 ägg
ca ½ ströbröd
½ tsk örtsalt
svartpeppar
olivolja

Ranch dressing
2 dl Hellmanns majonnäs
2 dl gräddfil
3 msk finhackad bladpersilja
1 liten vitlöksklyfta, pressad
1 tsk Worceistershiresås
1/2 tsk vitvinsvinäger
1/2 – 1 tsk strösocker
1 tsk lökpulver
1 krm paprikapulver
salt och svartpeppar

Gör så här:

  • Rör ihop ingredienserna till ranchdressingen. Smaka av med salt och peppar.
  • Stek lök och vitlök i några minuter i olivolja. Kör rotfrukter, lök, vitlök, ägg, ströbröd, örtsalt och svartpeppar i en matberedare till en slät röra. Med fuktiga händer, forma smeten till små biffar. Stek i olivolja i ca 5 minuter tills de blir gyllenbruna.
  • Servera grönsaksbiffarna varma med valfritt ris eller gryn, sallad, grönsaker och Ranch dressing.