Expressen

Annons - Innehåll från GLHF

Svenske jättetalangen spås en lysande framtid

Redan som 15-åring plockades han upp av ett topplag.

Idag är Ludvig ”Brollan” Brolin, 18, en av världens bästa e-sportspelare – och har redan vunnit tre tunga titlar med sitt Fnatic.

Nu kan du tävla för ditt favoritlag – läs mer

Bara för att man är ung och duktig betyder inte att man blir en stjärna. Exemplen är många inom alla idrotter. För att lyckas krävs hårt jobb och att man tar chansen när den ges. Just detta nålsögat lyckades Ludvig ”Brollan” Brolin att passera 2017 när han värvades till GODSENT.

Men hur får en relativt oprövad 15-åring, som förvisso lyckats väl i sitt dåvarande team Passion, möjlighet att spela turneringar på allra högsta nivå? Först och främst måste man bli upptäckt. När tidigare proffset Oskar ”ins” Holm, numera talangscout, behövde fylla två luckor i GODSENT plockade han snabbt upp ”Brollan”.

Värvad till ett av världens bästa lag

Denne hade bara någon månad tidigare debuterat på e-sportscenen med otroliga siffror: att droppa under 1.00 i rating blott tre gånger på 17 matcher som debutant på ett LAN-event drar onekligen blickarna till sig.

”Brollans” riktiga genombrott dröjde dock till slutet av 2018. Efter en stor spelarrockad hamnade han i Fnatic, ett av världens bästa CS:GO-lag. Med en mix av duktiga veteraner och unga, hungriga spelare dundrade Fnatic på rejält. En fjärdeplats i Chicago, där man pressade vinnarlaget Astralis, var bara en försmak av vad komma skall.

Tre tunga titlar – och stora prispengar

Grand Slam-segern i Abu Dhabi blev ”Brollans” första med Fnatic, vilket året därpå följdes upp av segern i Malmös stora LAN-event. Efter ett gäng meriterande andraplatser lyckades laget vinna Europagruppen i elfte upplagan av i den internationella CS:GO-liga – och ”Brollan” utsågs till turneringens mest värdefulle spelare. Värt att notera är att de i en avgörande match besegrade rivalerna Ninjas in Pyjamas. Finalen mot mousesports gick förvisso till fem kartor, men att vinna 16-1 i en av dessa är imponerande.

Ligavinsten gav Fnatic drygt motsvarande 1,1 miljoner kronor och för ”Brollan”, inte ens 20 år fyllda, blev det tredje stora titeln på kort tid. När pandemin lagt sig är det ingen vild gissning att ”Brollan” och Fnatic fortsätter på vinnarspåret.

Nu kan du tävla för ditt favoritlag – läs mer

Läs mer