Hela denna avdelning är en annons från Fungoral

Därför ska du ta hand om din hårbotten

Vi lägger pengar och tid på hudvård och frisörbesök, men glömmer ofta bort hårbotten. Men ett välmående hår börjar där och en av de hetaste trenderna just nu är produkter som inspireras av traditionell hudvård. Här berättar vi mer om varför, och hur, du ska ta hand om hårbotten.

EXTERN LÄNK: Köp Fungobase! Nu 30% rabatt hos Apoteket

 

Ungefär hälften av befolkningen har problem med sin hårbotten, ändå utsätter vi den för schampon, balsam och stylingprodukter fulla av irriterande ämnen som parabener, nanopartiklar och silikon. Ämnen som vi aldrig skulle drömma om att ha i ansiktet – trots att hårbotten faktiskt är en förlängning av huden. Hårbotten är alltså lika känslig för stress, trötthet, kemikalier, kost och överdriven rengöring som huden i övrigt och därför bör den vårdas lika ömt.

 

En kliande och torr hårbotten skapar både irritation och obehag, så väl som torra hudflagor som hamnar på kläderna. En välmående hårbotten är också grunden i ett friskt och fräscht hår, så det finns goda anledningar att ge din hårbotten lite extra kärlek.

Het trend att ta hand om skalpen

Oftast ökar problemen under vintermånaderna när den kalla utomhusluften i kombination med torr luft inne torkar ut hårbotten och gör den extra skör. Förutom att dricka mycket vatten, se till att få ordentligt med sömn och ge din skalp en avslappnande massage då och då finns det fler saker du kan göra för att ta hand om din hårbotten.

 

En av de hetaste trenderna inom hårvård är nämligen ”skinification”, där de produkter vi använder närmast hårbotten, som schampo och balsam, hämtat inspiration och ingredienser från hudvård.

Viktigt att använda rätt produkter

Om du, likt många andra, har känslig och torr hårbotten är det en god idé att satsa på produkter som behandlar och förebygger irritation och eksem istället för att göra det ännu värre. Välj gärna schampo och balsam som är speciellt framtaget för känslig hårbotten och som inte innehåller några ämnen som parabener, silikon, nanopartiklar eller ftalater, eftersom dessa kan leda till ökad irritation.

 

Om du i stället har mjäll i hårbotten är det också viktigt att ta hand om den lite extra. Då är det bra att använda ett medicinskt schampo och att mellan behandlingarna använda schampo och balsam för känslig hårbotten.

 

Och kom ihåg att det aldrig är för sent att börja ta hand om sin hårbotten. Genom lite tid, kärlek och rätt produkter kan du ta kontroll över kliet och torrheten och i stället få en välmående skalp – och få ett friskt hår på kuppen.

 

EXTERN LÄNK: Köp Fungobase! Nu 30% rabatt hos Apoteket

 

 

Fungobase – schampo och balsam som tar hand om din känsliga hårbotten

Fungobase är en serie med schampo och balsam som är speciellt framtaget för känslig och irriterad hårbotten samt mjäll. De innehåller inte parabener, ftalater, silikon eller nanonpartiklar och har genomgått Apotekets kvalitetskontroll. De är framtagna för att användas vid varje hårtvätt, och mellan behandlingarna med medicinska schampo vid mjäll, så som till exempel Fungoral.

 

Fungobase anti dandruff är ett  förebyggande schampo mot mjäll, medan Fungobase dry and sensitive och Fungobase balsam motverkar irritation och verkar lugnande. Du hittar hela Fungobase serie på Apoteket.

 

AB Kvällstidningen Expressen | Ansvarig utgivare: Klas Granström | Produktion: Bonnier News Brand Studio | Om cookies