Annons
Innehåll från Frilans Finans

Så fick tolvbarnsmamman ihop livet med tre jobb


Influencer, fotograf och content creator. 
Madeleine Ilmrud, 39, behövde bli egen för att hinna med jobbet och mammalivet med tolv barn.

– Jag vill spendera så mycket tid som möjligt med familjen och jobba måste man ju göra, det är en ekvation som inte alltid är lätt att få ihop, säger hon.

EXTERN LÄNK: Kom igång med din verksamhet enkelt med Frilans Finans

Tycker du det är klurigt att få tiden att räcka till? Jobb, familj och kanske lite nöje är inte alltid så enkelt att få in under dygnets timmar. Men det går – och det finns framför allt arbetssätt som underlättar för dig. Speciellt om du vill driva ett eget företag utan att behöva tänka all administration.

Fråga bara Madeleine Ilmrud, 39, jobbar som influencer, content creator och fotograf.

– Jag blev egen eftersom jag själv kan välja mina tider och vem jag vill arbeta med. Jag tycker att det är fantastiskt att kunna vara egen och kunna jobba med det jag tycker är absolut roligast. Som mamma till många barn passar det mig också perfekt att vara egen för att jag kan vara flexibel, säger Madeleine Ilmrud.

“De tar hand om allt det krångliga”

Ja, många barn kan ställa till det för vem som helst. Madeleine har nämligen tolv stycken – och en förutsättning för att få ihop det med att driva eget är att hon genom Frilans Finans får hjälp med pappersarbetet för endast sex procent av det hon fakturerar.

– Frilans Finans tar hand om allt det krångliga som bokföring, skatt, moms och redovisning. Med några enkla steg gör Frilans Finans det möjligt för alla att komma igång och ta betalt utan att behöva starta eget företag. Man skapar ett konto helt kostnadsfritt och utan bindningstid hos Frilans Finans, när man sedan har ett uppdrag fakturerar man enkelt utan att behöva lägga tid på tråkig administration. 

På vilket sätt är du frilansande?

– Jag jobbar med flera olika företag och kunder som anlitar mig för uppdrag. Allt från fotografering till recensioner och mycket annat.

Vilka utmaningar ser du med ditt val av yrke? 

– Att alltid göra både kunden och följaren nöjd kan vara en utmaning. Att alltid hålla sig uppdaterad och att uppdatera med ämnen som ligger i tiden. Jag tror att man alltid ska följa sitt hjärta och skapa ett innehåll man alltid kan stå för och som man själv tycker är intressant eller tycker om. För mig känns det tryggt och fint att veta att de som följer mig och vill ta del av det jag gör har ett genuint intresse av det. Även om det låter klyschigt känns mina sociala kanaler som en mötespunkt för oss som har ett intresse av återbruk, blommor, familj, fotografering och livet i stort och smått. 

Att få tid till familjen har varit en viktig parameter i Madeleines vägval – men att få göra det hon brinner för har hon inte ruckat på.

– Jag vill spendera så mycket tid som möjligt med familjen och jobba måste man ju göra, det är en ekvation som inte alltid är lätt att få ihop. Nu kan jag göra både och, dessutom har jag roligt varje dag när jag jobbar, avslutar Madeleine Ilmrud.

EXTERN LÄNK: Fakturera utan företag – så här gör du

Namn: Madeleine Ilmrud.

Ålder: 39. 

Familj: Make Micke och barnen Victor, Oliver, William, Engla-Freja, Adam, Charlie, Colin, Tuva-Li, EmmyLou, Mathilde-Isabell, Livia-Leonore och nytillskottet som går under smeknamnet “Krabban” tills namn är bestämt.

Bor: Motala.

Gör: Influencer, content creator och fotograf. 

Det här är Frilans Finans

  • Egenanställning är ett alternativ till att starta eget företag då det möjliggör att fakturera som privatperson.
  • Egenanställning fungerar för både regelbundna och tillfälliga uppdrag.
  • På bara några minuter kan du skapa ett konto och skicka din första faktura.
  • Att ansluta sig till Frilans Finans är gratis, kostnaden är 6 procent av det man fakturerar.
  • Som egenanställd blir du anställd av Frilans Finans under uppdragsperioden och som uppdragstagare omfattas du alltid av en olycksfalls- och livförsäkring under arbetet. Du omfattas också av en ansvarsförsäkring.
  • Ingen administration. Som egenanställd kan man fokusera helt på sina uppdrag.