Annons
Innehåll från Frilans Finans

Felicias hobby blev hennes heltidsjobb – här är hennes bästa tips

Med sina bilder vill fotografen Felicia Masalla, 24, visa människor som annars inte får synas. Här berättar hon hur hon lyckades förvandla sin hobby till ett heltidsjobb.

EXTERN LÄNK: Fakturera utan eget företag – så funkar det

När Felicia Masalla var liten såg hon knappt några bilder i media på människor som hon kunde identifiera sig med. För att kunna vara med och påverka vilka som syns i tidningar och på tv valde hon därför att bli fotograf.

– Jag vill skapa bilder som jag själv hade behövt se när jag växte upp och visa skönheten i våra olikheter, förklarar hon.

”Jag sparar så mycket tid”

Felicia började sin fotokarriär med att fotografera vid sidan om ett deltidsjobb för att på så sätt bygga upp en kundkrets. I stället för att starta en egen firma när hon skulle fakturera sin första kund, valde Felicia att bli egenanställd via Frilans Finans.

– Jag sparar så mycket tid och energi genom att använda mig av Frilans Finans. Den energin kan jag i stället lägga på mitt skapande.

Efter en tids hårt arbete började hon få in fler och fler kunder och kunde i samma takt dra ner på sitt deltidsarbete.
– Till slut fick jag in så mycket jobb att jag kunde börja arbeta med fotografi på heltid. Nu är mitt nästa mål att skaffa mig en egen studio.

Får hjälp att fakturera utomlands

Idag har Felicia jobbat som fotograf i drygt två år och hon har nu en agentur som ordnar med hennes fakturor. Men vid behov vänder hon sig fortfarande till Frilans Finans.

– Om jag gör andra jobb, utöver de som jag får via min agentur, exempelvis för utländska kunder, tycker jag att det är smidigt att använda mig av Frilans Finans.

Felicia fotograferar främst mode, men jobbar även inom lifestyle, inredning, bröllop och mat.

– Jag älskar att varje dag är unik. Det är så inspirerande att alltid befinna sig på en ny plats, i ett nytt ljus, med nya människor och skapa en helt ny berättelse.

Vad har du för tips till andra som vill satsa på sin dröm men inte riktigt vågar?

– Börja smått. Sätt inte för hög press på dig själv och skapa för att du älskar att skapa, inte för att du vill uppnå ett visst mål. Om du sysslar med något som får dig att glömma tid och rum kommer du att hamna rätt.

Så här fungerar det:

  1. Du skapar ett konto hos Frilans Finans kostnadsfritt.
  2. Du hittar, registrerar och utför uppdrag.
  3. Du skapar och skickar dina fakturor på frilansfinans.se eller i appen.
  4. Du får din lön skattad och utbetald inom 5 dagar, och sparar samtidigt till din tjänstepension varje gång du fakturerar.
    Du slipper alltså tänka på bokföring och annan administration. Läs mer om hur det fungerar.