Annons
Innehåll från EPOQ

Så får du ditt drömkök – utan att ruinera dig

Dags att byta eller renovera köket?
Tänk då smart – och spara pengar.
Här är bästa tipsen som kan hjälpa dig på vägen.

EXTERN LÄNK: Läs mer om kök från Epoq

Det spelar nästan ingen roll hur stort du bor. Det finns alltid ett ställe där alla förr eller senare samlas – i köket. Och visst är det väl värt att lägga lite extra kärlek på rummet som brukar kallas ”hemmets hjärta”?

Vare sig det är dags att bygga helt nytt eller bara renovera finns viktiga frågor som du bör ställa dig. Först och främst: Vad saknar du i ditt kök i dag? Och hur mycket får det kosta?

Hjälp av experter

Ibland räcker det kanske att bara byta ut några mindre detaljer, men är det dags för en större renovering så är det klokt att ta hjälp.

Madeleine Nord är köksspecialist på Epoq. I sitt jobb får hon dagligen vara med och förverkliga människors köksdrömmar. Här är hennes tips:

– Skriv ner vad som är viktigast för dig i ett kök. Är det bra förvaring, eller en snygg och tålig köksbänk? Kanske drömmer du om en köksö? Sedan berättar du för oss vilken budget du har och vi hjälper dig att förverkliga ditt drömkök. Du får alltid en och en halv timmes professionell hjälp hos oss, säger hon.

Passa livsstilen

Det finns många detaljer som kan kosta mycket pengar när man gör om sitt kök. Men det går ofta att hålla nere kostnaderna – utan att kompromissa med slutresultatet. Måste till exempel bänkskivan vara av sten, eller går det att hitta en laminatskiva som är lika snygg? Och kanske kan det vara smart att satsa på ett skåp istället för lådor som är dyrare?

Här kan en bra köksplanerare presentera prisvärda lösningar. Epoqs specialister tar också hänsyn till din livssituation. Lever du i en stor familj som behöver plats för ett rejält matbord? Eller har barnen flyttat hemifrån och du vill hellre ha en vinkyl än dubbla diskmaskiner?

– Tillsammans hittar vi ett kök som passar din livsstil, både när det gäller inredning, material och budget, säger Madeleine Nord.

Här är bästa tipsen för din köksrenovering:

Under 10 000 kronor

Byt ut kökshandtag och beslag. Det ger ett snabbt lyft. Kanske snygga handtag av läder?

Byt ut eller måla om köksluckorna. Att byta alla eller delar av luckorna är inte så kostsamt som man kan tro.

Måla kaklet över diskbänken eller sätt på självhäftande kakeldekor.

Ta in färg – måla om köksväggarna.

Rensa. Troligtvis har du mer plats än du tror – när du rensat bort saker du aldrig använder. Satsa på ny inredning i lådorna när du är klar!

Under 33 000 kronor

aminatbänkskiva är ett bra och billigt alternativ med hög kvalitet – dessutom är den lätt att hålla ren.

Köp infälld diskho istället för en underlimmad.

Välj skåp istället för lådor.

Gå igenom alternativ för belysning. Behöver du dyra spotlights?

Snygga handtag och köksblandare ger lyxkänsla åt köket utan att det spräcker budgeten.

Spara pengar genom att montera köket själv. Med de snabbmonterade stommarna från Epoq som klickas ihop utan verktyg klarar de allra flesta av det.

Under 70 000

Kompaktlaminat och massiv bänkskiva i trä har bra kvalitet och lång hållbarhet. Trä bidrar till känslan av ett varmt och ombonat kök.

Underlimmad diskho höjer standarden.

En köksö ger en känsla av exklusivitet och ger bättre arbetsyta.

Ett mörkt kök känns både lyxigt och trendigt.

Rymliga kökslådor med bra lösningar ger dig mycket för pengarna.

Satsa på modern och uppdaterad teknik. Smarta kylskåp sparar till exempel både pengar och miljö.

Över 70 000

Sätt extra guldkant med belysning i alla lådor och skåp.

Underlimmad diskho under en granitskiva ger en bra arbetsyta utan skarvar som är lätt att rengöra.

Med lådinsatser i kökslådorna får du ordning och reda. Massivt trä ger en lyxig känsla.

Om du har plats för en köksö blir den en naturlig samlingsplats i köket. Sätt bänkskiva även på kortsidorna, så blir köksön en egen inredningsdetalj.

Satsa på modern teknologi, och integrera den redan från början. Kanske placera en häll i köksön med inbyggd fläkt?

EXTERN LÄNK: Alltid 35 års garanti – hitta ditt nya Epoqkök hos Elgiganten

Fakta Epoq:

Ett kök är till för att användas! Därför har Epoq hela 35 års material- och produktfelsgaranti på sina kök – marknadens absolut bästa köksgaranti.

Det finns över 40 olika luckor och färger att välja på och stor flexibilitet gällande inredning och mått på stommar och skåp. Dessutom är ett Epoq-kök rekordlätt att montera själv. Med hjälp av ett unikt Click-system kan du sätta ihop dina köksstommar snabbt och enkelt, helt utan verktyg, bara att klicka i. Det sparar både tid och pengar vid installationen. Nyfiken? Boka ett 90-minuters rådgivningsmöte, gratis och utan köptvång.