Välj kök efter smak

Handtag i champagne för dig som vill ha feststämning i köket – och gula köksluckor för dig som älskar citron.
Här är vinterns kanske mest spännande trend: Välj inredning efter dina smaklökar.

Vilket kök passar dig? Låt dig inspireras av 27 olika stilar – se alla här.

 

Gillar du maränger? Då kanske du ska baka på en köksskiva av marmor som för tankarna till krämig italiensk marängvisp. Är choklad det bästa du vet? Varför inte välja en mörkbrun väggpanel i samma nyans som en ljuvlig chokladfondant.

 

I dag finns köksstilar för alla smaker. Den vita och minimalistiska stilen som länge dominerat köken har kompletterats av mer personliga uttryck.

– Det har varit väldigt mycket vitt i köksinredningen, men nu ser vi andra färgtoner och träslag komma starkt, säger Hampus Nording, köksinredare på Electrolux Home som erbjuder kök i alla stilar.

 

Flirta med 50-talet

För den som vill experimentera med färger och former finns till exempel köksserien Kust design retro, som är en flirt med 50-talet i starka kulörer. Det klassiska mönstret Virrvarr, signerat Sigvard Bernadotte, pryder bänkskivan i laminat som fått en valnötslist i framkant för att förstärka retrokänslan.

 

Trendigt bistrokök

Nya köksserien Sentens bistro är optimal för dig som vill laga mat åt många som kommer och går i det öppna och välkomnande bistroköket. Ljusa marmorskivor mot rustika detaljer i stål, sten och trä ger restaurangkänsla hemma – en lyx inte minst under vinterhalvåret.

 

Lantköket uppmuntrar till genuin matlagning

Den lantliga stilen är också populär i såväl villan på landet som lägenheten i stan. Ta till exempel köket Torp sand med känsla för byggnadshistoria i luckor, beslag och såpade golv. Kallskafferi åt norr, bänkskivor i marmor och en klassisk porslinsho passar dig som vill laga mat och baka från grunden på ekologiska och närodlade råvaror.

 

Bara fantasin sätter gränserna. Så varför inte mota bort vintermörkret genom att skruva upp temperaturen i köket – välj ett stänkskydd bakom diskhon i en klar röd färg som för tankarna till chili och het tomatsalsa. Inred med svarta skåpluckor som påminner om svarta oliver, kombinerade med en inbyggd kompaktugn, som i serien City matt svart ek.

 

En mässingskåpa över köksön ger köket glamour – och låt champagnefärgade beslag skapa en extra festlig stämning inför julens och vinterns fester.

 

Ta hjälp av ett proffs för att skissa fram ditt drömkök. Här kan du boka kostnadsfri köksplanering.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies