Uppdatera köket – utan att renovera

Är du sugen på att fräscha upp i ditt kök? Det går att lösa utan att behöva göra en totalrenovering. Här är några enkla, men samtidigt effektiva, sätt att uppdatera köket.

Köksluckor kommer i många olika varianter och prisklasser – här hittar du allt du behöver.

 

Tanken på att renovera ett kök är både spännande och roligt – men risken finns också att det kan kännas snudd på överväldigande. Det kan vara en fråga om bristen på tid eller rum i budgeten – då finns det faktiskt knep att uppdatera köket utan en totalrenovering.

 

Skapa en helt ny känsla

Något som tar upp stor del av köket, och det många lägger märke till allra först, är skåpluckor och lådor. Varför inte börja där? Genom att byta ut de här kan faktiskt hela stilen på köket få en helomvändning.

 

Något som också kan vara värt att testa är att ta bort luckorna på en del skåp och i stället ha öppna hyllplan. Där kan du visa upp ditt allra finaste porslin eller andra detaljer som ger rummet ett lyft.

 

Lägg beslag på detaljerna

Om det känns för stort att byta ut varenda låda och lucka kan det vara en bra idé att byta ut beslag och knoppar. Varför inte testa en variant i läder? En sådan detalj kan verkligen ändra hela känslan i ditt kök.

 

Elextrolux Home har ett brett sortiment när det kommer till knoppar och beslag, se alla produkter här.

 

Lys upp de bästa delarna

Finns det något som sätter stämningen i ett rum på samma sätt som bra belysning? Det finns många som glömmer bort att det faktiskt finns fler alternativ än en den klassiska taklampan i just köket.

 

Varför inte montera snygga spotlights under skåpen för att lysa upp arbetsytorna? Eller kanske testa en skåpbelysning som ger ett fint sken i rummet samtidigt som det visar upp innehållet i förvaringsmöbeln? Det finns mycket att välja mellan!

 

Blanda in ett nytt blickfång

Något som faktiskt kan ge ditt kök det där lilla extra är en ny blandare. Även här finns det väldigt många alternativ, stilar och funktioner att ta i beaktande. Något som är väldigt trendigt just nu är de fina varianterna i mässing. Ett tips är att inte glömma bort att din nya blandare har en funktion för enkel diskmaskinsavstängning.

 

Accessoarerna som lyfter alla kök på ett enkelt sätt

Förutom att de är nödvändiga i köket så kan de även göra hela rummet mer tilltalande – det handlar självklart om vitvarorna. Många kök har de klassiskt vita kylskåpen, diskmaskinerna och ugnarna. Byt ut till stilrena vitvaror i rostfritt stål och du tar ditt kök till en helt ny nivå direkt.

 

Funderar du på att byta blandare? Här hittar du flera fina modeller för alla sorters kök.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies