Förnya ditt kök – utan att renovera

Du behöver inte bygga om hela köket för att det ska kännas som nytt.
Skapa en ny känsla och stil i ditt kök – med hjälp av enkla knep.

Knoppar eller beslag? Electrolux Home har ett brett sortiment, se alla produkter här.

 

Tanken på att renovera köket är både spännande och inspirerande. Men det kan också kännas snudd på överväldigande.

– Du behöver inte bygga om hela köksutrymmet för att ändra stil och sätta din personliga prägel på ditt kök, säger Lars Magnusson, produktchef på Electrolux Home.

 

– Genom att byta ut träskivan mot exempelvis en stenskiva med infälld ho, rostfria vitvaror och ny spiskåpa kan du lätt lyfta hela köket. En liten detalj som sockeln kan göra mycket för helhetskänslan.

 

Vitvaror är en detalj som fått ett rejält uppsving på senare år. Allt fler efterfrågar också större spishällar, två ugnar samt ordentligt tilltagen kyl och frys. De ska vara estetiskt tilltalande – fungera som ”smycken” i köket.

– Matlagningstrenden speglar av sig i detaljerna och många är villiga att lägga ner mer pengar på vitvaror i dag som accentuerar känslan i resten av köket, säger Lars Magnusson.

 

Här är fler tips:

Byt ut stänkskyddet. Ta ner kaklet och sätt upp en laminatskiva, en stenskiva eller ett helt nytt kakel.

– Allt är relativt enkelt att byta ut, men kostnaden beror självklart på vilka material man använder. Laminatstänksskydd är jättebilligt jämfört med sten och marmor. Oavsett vad man är ute efter finns mängder av olika material och tillbehör att välja mellan.

 

Byt ut skåpluckorna och lådorna – och hela köket blir som nytt.

 

Öppna hyllplan. Ta bort luckorna på vissa skåp och ha öppna hyllplan. Där kan du visa upp ditt allra finaste porslin eller andra detaljer som ger rummet ett lyft.

 

Nya beslag och knoppar. Om det känns för stort att byta ut varje låda och lucka kan du nöja dig med att byta ut beslag och knoppar. Det finns mängder av alternativ: läder, porslin och metall i olika former och färger. Med små medel får du här en stor effekt!

 

Se över belysningen. Du kan till exempel montera snygga spotlights under skåpen för att lysa upp arbetsytorna. Eller kanske testa en skåpbelysning som ger ett fint sken i rummet samtidigt som det visar upp innehållet i förvaringsmöbeln.

 

Ny blandare. Blandaren är ett blickfång i köket, och kan ge ditt kök det där lilla extra. Klassisk tvågreppsblandare eller stramt modern? En snygg blandare i mässing kan förgylla hela köket.

 

Byta blandare? Här hittar du fina modeller för alla sorters kök. 

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies