Höstens hetaste kökstrender

Köket är en av hemmets mest självklara samlingsplatser, och intresset för köksinredning är fortsatt stort.
Här är de absolut hetaste trenderna i höst.

Hos Electrolux Home hittar du ännu mer inspiration för köket.

 

Nu är hösten precis runt hörnet och allt fler väljer att välkomna den svala säsongen med en uppfräschning i hemmet. Köket har alltid varit en central plats och inredningstrenderna just nu är väldigt influerade av bistroköket.

– Bistroköket har fördelen att det kan stilskruvas åt både det franska café-hållet och åt lantkökshållet, säger Lars Magnusson, sortimentansvarig för kök på Electrolux Home, och fortsätter:

– Trenden är även att man begränsar antalet överskåp i köken och har mer öppna, snygga och stilsäkra hyllor i trä eller målat för att säkra café- eller lantkänslan.

 

Den lite nakna, oslipade känslan tar över köket i höst. Med väggar i naturmaterial som trä, betong eller kvartkomposit blir det trendigt och en perfekt bakgrund till de öppna hyllorna.

– Det är råa material överlag. Väljer du en bänkskiva som förut var blank så är den idag alltid matt, säger Lars.

En trend som håller i sig är den ljusgrå nyansen som förutspås gå mer mot mörkare nyanser lite längre fram.

 

Om man vill ta ut svängarna då? Att släppa säkerheten i ett vitt kök och istället satsa på en mörkröd eller jaguargrön nyans är helt rätt just nu.

– Man ska våga göra det man tror på fullt ut i den stil eller färg man vill ha. Det brukar bli bäst så. Våga börja och sen bygga på idéer och design. Låt det ta sin tid, sov på saken och se det men nya ögon dagen efter, säger Lars.

 

Det finns en hel del faktorer att ta hänsyn till när det väl är dags att sätta igång med den planerade renoveringen. Lars har listat de tre absolut största misstagen man kan göra när det gäller just köksinredning:

  1. Sätta igång med projektet alldeles för nära jul med förväntningen att bli klar innan. Hinner du inte klart så blir du så besviken. Köksprojektet tar tid och det händer alltid något, så var ute i god tid.
  2. Att begränsa arbetsytorna i köket eller välja för små hoar till diskbänken. Att inte använda sig av våra välutbildade köksinredare som kan både bra köksplanering, materialval och vilka maskiner man ska ha i köket.
  3. Att välja hantverkare som inte kan sätta upp eller förstå kök. Var noga med vilka hantverkare du anlitar!

 

Är du på jakt efter ett nytt kök? Här hittar du gratis köksplanering.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies