Så skapar du ett personligt kök

Sätt din personliga prägel på ditt kök. Oavsett om du ska bygga om köket eller står inför en renovering kan du med enkla medel få till en egen touch. Här är 5 tips.

Nya tjänsten, som är helt kostnadsfri: Personlig köksplanering med ett proffs – här kan du boka.

 

Gör en inspirationsvägg

Hitta stilen. Klipp ut bilder på vad du tycker om: Trä eller sten, olika metaller och färgskalor. På så vis får du enklare en bild av vad du faktiskt gillar. Hitta den röda tråden och låt dina favoritfärger och materialval synas och vara genomgående i ditt kök.

 

Detaljer lyfter konventionellt kök

För den som inte vill byta ut hela köket kan snygga detaljer ge en personlig touch. Några tips är att byta ut fläkten mot spiskåpa eller skaffa ny diskho för att uppdatera stilen. Välj öppna hyllor och ställ fram vackert porslin, personliga älsklingsprylar eller snygga köksmaskiner.

 

Stänkskydd som pricket över i:et

Har du tröttnat på kakel finns mängder av stänkskydd att välja mellan. Skimrande metall, enfärgat, rutigt, mönstrat. Från laminat till natursten.

 

Köksbänken gör skillnaden

Köksbänken är relativt enkel att byta ut – här finns mängder att välja mellan. Från laminat i olika prisklasser till träskivor som kan ge en mer ombonad rustik känsla till stensorter som passar i de flesta kök och stål för att bara nämna några. Bänkskivor behöver inte kosta skjortan för att ge ett elegant intryck.

 

Belysning som framhäver

Vill du framhäva ett vackert matbord eller rama in köksön? Med spotlights som riktas kan du enkelt belysa detaljer i köket som du är speciellt förtjust i. Se till att alla ljuskällor har dimmer så att du snabbt kan gå från arbetsljus till ett mysigare middagsljus när gästerna kommer.

 

Hitta ditt personliga kök – välj bland inspirerande köksstilar här.

 

Experten tipsar

Oavsett vad du är ute efter för stil till ditt kök kan det vara god idé att anlita professionell hjälp. Electrolux Home erbjuder kostnadsfri köksplanering med en köksexpert. Du kan även få hembesök av Electrolux Homes köksritare om du bor inom fem mil från en butik.

 

Hampus Nording, köksarkitekt på Electrolux Home:

– Det vi kan hjälpa till med som erfarna köksinredare är till exempel att tipsa om placering av arbetsytor för att arbetet ska fungera smidigt och vilka material som fungerar estetiskt bra tillsammans. Men det är alltid kundens önskemål som står i centrum och inget är rätt eller fel.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies