Guide: Så omfamnar du hösten i köket

Med en ny årstid kommer ny inspiration. Det är dags att städa bort spåren av sommaren från hemmets hjärta och omfamna den nya säsongen i köket. Så här gör du.

Hos Electrolux Home hittar du ännu mer inspiration för köket.

 

Under sommarens varma månader är det ljusa färger och pasteller som gäller för de allra flesta, även i köket. Textilier i form av bland annat borddukar och kökshanddukar är ofta färgklickar som sätter tonen för årstiden. Förutom att byta ut de mjuka detaljerna finns det andra sätt att omfamna hösten i köket.

 

Skapa stämning med många varma ljuspunkter

Sakta men säkert blir det mörkare utomhus, vilket innebär att det äntligen är säsong för punktbelysningen. Strunta i det övergripande, kalla ljuset från en taklampa och satsa istället på att placera varmt ljus lite här och där i köket. Det blir betydligt mysigare att hacka höstens primörer med lite bänkljus med dimmerfunktion, och även att leta efter bestick och redskap när det finns belysningssystem i lådorna.

 

Öppen förvaring för fina förpackningar

En del prylar vill man gärna ha bakom stängda köksluckor – medan det är synd att gömma undan andra. Prydligt uppradat porslin eller kryddor och kaffe i gamla plåtburkar kan ge köket en mer ombonad och eftertänksam känsla, perfekt på hösten. Montera upp ett öppet hyllplan eller två med snygga konsoler och förvara dina favoritsaker så att alla kan se dem.

 

 

Nystart med små medel

För många är hösten synonym med en ny början. I samband med det växer ofta önskan om en förändring, även i hemmet. Det går att ge köket en helt ny känsla utan att göra en totalrenovering. Genom att byta ut detaljer som beslag och knoppar på luckor och lådor kan stilen förändras helt. Det finns också köksluckor som varken behöver knoppar eller beslag. Genom infrästa grepp eller putofunktion (push to open) går det att få ett stilrent och avskalat kök.

 

Laga mat med stil

Ett säkert kort för hur man får den riktiga höstkänslan i köket är doften av mat. Mustiga grytor, rykande rotsaksgratänger och nybakade äppelpajer får fylla varenda vrå. För att öka lusten till att laga all den här härliga höstmaten kanske det krävs lite ny utrustning till köket. Varför inte testa på långkok i en trendig slowcooker klädd ett snyggt skinnförkläde?

 

Skräddarsy ditt drömkök, här hittar du allt du behöver.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies