Enkla kökstips: Så maxar du myset i hemmets hjärta

Många är nog beredda att hålla med om att köket är den mest naturliga samlingsplatsen i bostaden. Hur kan man då maxa myset i hemmets hjärta? Här är några snabba tips som ger effekt direkt.

Här hittar du allt du behöver för att få ordning och reda i lådorna.

 

Vi tillbringar tid där varje dag; lagar mat, äter och umgås. Det är något speciellt med köket, något som drar oss dit. Därför är det kanske inte så konstigt att det alltid slutar med att vänner och familj helst samlas just där. Kök kommer i många olika stilar och storlekar, är ditt kök kompatibelt med härligt häng? Här hittar du knepen som gör jobbet oavsett färg och form på rummet.

 

Lägg till liv

Vilket rum som helst mår bra av lite grönskande gemenskap. De vanligaste växterna i ett kök är kryddorna, något som självklart passar perfekt. Försök att tänka utanför den berömda boxen och satsa på gröna växter du annars brukar se i andra rum, som ett fint olivträd eller varför inte en chiliplanta? Det här adderar verkligen en medvetenhet och ett prunkande mys.

 

Sätt stämningen – överallt i rummet

Det är ingen hemlighet att ljuset är en naturlig stämningssättare. Ibland behövs det skarp belysning, exempelvis när du lagar mat och läser recept, men ofta är faktiskt punktbelysningen din bästa vän.

 

Blanda upp belysningsalternativen i ditt kök, så det passar alla olika tillfällen. Ha några snygga spotlights som ger dig välbehövligt ljus vid matlagning, kanske en taklampa för helheten och glöm inte att placera ut olika varmare ljuskällor i rummet.

 

Electrolux Home har ett stort sortiment av belysning till köket, se alla produkter här.

 

Bekvämligheten är hemligheten

För att det ska kännas avslappnat i köket så krävs en matplats med, just det, plats. Har du inte plats med ett stort matbord? Hitta andra lösningar i form av snygga stolar och andra sittplatser där familj och vänner får rum att njuta av maten och sällskapet.

 

Använd ditt kök

Vad är inte mysigare och mer hemtrevligt än ett kök som sprider doften av nylagad mat? Det absolut viktigaste med rummet är att det faktiskt används och det finns en bra grund som tillåter det. Vitvaror är inte bara en nödvändighet utan kan faktiskt ta ditt kök till en helt ny nivå i form av stil. Välj en spis, kylskåp, köksfläkt och diskmaskin i samma snygga finish så skapar du en harmonisk helhet och en röd tråd på ett enkelt sätt.

 

Funderar du på att investera i nya vitvaror? Här hittar du det du behöver.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies